Hava Durumu

Engelliler hak arıyor (BEDİA BARAK)

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başbakan’ın eşi Sare Davutoğlu’na ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na Engelliler Meclisinden oluşan450 kişinin sorunlarını ve sıkıntılarını anlatan bir rapor hazırladı. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez sunacakları raporla ilgili başlıkları bizimle paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Engelliler hak arıyor (BEDİA BARAK)

“MECLİSTE KONSER VERMEK İSTİYORUZ”

Sönmez, “Öncelikle Bursa Engelliler Türk Halk Müziği korosu topluluğunu Meclise taşımak ve orada konser vermek istiyoruz. Bu sayede engellilerin neler başarabileceğini de göstermek istiyoruz”

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARA ERİŞEBİLİRLİK İSTİYORUZ”

“Kamu kurum ve kuruluşlarda engellilerin ulaşılabilirliği ile ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunumuzun çözümünün çok zor olduğunu biliyoruz. Ama en azından yeni yapılan binalarda bizi unutmamalarını diliyoruz.

“ENGELLİ EHLİYETİ ALAMIYORUZ”

“Otomobil alımında bir takım eksiklikler var. Engelli olup yüzde 90 raporu olmayanlar bu aftan faydalanamıyor. Bunun bonus veren siteler yanı sıra yüzde 50 raporu olup ehliyet alamayan arkadaşlarımız var. Bir çakışma söz konusu. Eğer yüzde 50 ile engelli vatandaşa rapor vermiyorsanız hiç olmazsa yakınına ya da engelli vatandaşa bakan kişiye bu hakkı sağlayın. ÖTV indirimli taşıt alabilir yasası çıkarıp ehliyet vermiyorsunuz. Bu yasa da yaşanan sıkıntıların çözülmesini istiyoruz.

“FİZİK TEDAVİ HİZMETİNİN SINIRSIZ OLMASINI İSTİYORUZ”

“En çok yaşana sorunlarımızdan bir tanesi fizik tedavi. Casinovale Yıllık 30 seansla sınırlama getirildi. Engelli vatandaşların 30 seansta iyileşmesi mümkün değil.30 seanstan sonra tekrar heyet raporu isteniyor.  Bunun iyileşme dönemi sonuçlanana kadar ya da sınırsız hizmet verilmesini istiyoruz.”

“MECLİSTE ONAYLANAN YASANIN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORUZ”

“Özürlü kimlik kartının Türkiye sınırları içerinde, paso gibi kullanılması ilişik bir yasa çıkmasına rağmen uygulama yapılmıyor. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Belediye ulaşım hizmetlerinden sınırsız kullanılabilir yasasının Meclisten çıkmasına rağmen belediyelerin inisiyatifine kalmasını değil kesinleşmesini istiyoruz.”

“ENGELLİ MAAŞLARI 2. DERECE AKRABAYA GÖRE AYARLANMAMALI”

“Evde bakım ücreti ile ilgili gelir testi uygulaması var. Bu gelir testi birçok arkadaşımızı mağdur ediyor. Kişi başına düşen gelirin en az 1.500 TL olmasından yanayız. 2022 engelli aylığından da bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Birçok arkadaşımızın maaşları kesildi. Gelir seviyesinde 1. Ve 2. Akrabalarında gelir seviyesine bakmaya başladılar. Hala, amca, teyze gibi akrabaların gelirine bakarak maaşlar kesiliyor. Kardeşin kardeşe borç vermediği bu dönemde 2. Derece akrabanın gelirine bakarak engelli maaşları iptal ve kesinti yaşamamızın adaletli olmadığı kanısındayız. İnsanların birbirine saygısı, sevgisi, güveni bitmek üzere. Biz bireylerin devlet tarafından kontrol altına alınmasından yanayız.”

BEDİA BARAK

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.