Hava Durumu

Engelsiz Yaşam Merkezi faaliyete başladı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
 Engelsiz Yaşam Merkezi faaliyete başladı. Atariye Mahallesi Piri Reis Sokak’taki merkezi ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kütüphane, kurs ve dinlenme salonları ile basketbol sahası gibi alanlardan oluşan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelliler için sıcak bir aile ortamının kurulacağını söyledi.
Spor ve eğitim çalışmalarının bir arada yürütüleceği merkezde incelemelerde bulunarak engelli vatandaşların taleplerini dinleyen Sadi Kurtulan, ilçenin 131 mahallesinde yaşayan her engelli vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Kurtulan, “Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde kurduğumuz bu merkez, sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğidir. Engelli kavramı zihinlerde vardır, üreten, ürettiğini toplumla paylaşanlar için hiçbir mani yoktur. Bizler göreve gelişimizin ilk gününden beri engelli kardeşlerimizi her alanda sosyal hayata dahil eden çalışmalara imza attık. Onların ihtiyaçlarını karşılamak, meselelerine çare bulmak için de saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi, 126 metrekarelik bir bina ve spor alanından oluşuyor. 50 kişi aynı anda bu merkezden faydalanabilecek. Merkez de 1 adet engelli aracı şarj istasyonu bulunmaktadır. 4 kişi taşıma kapasiteli rampalı engelli taşıma aracı da hizmete sunulmuştur. Çevre düzenleme çalışmalarını da hızla tamamlıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.