Hava Durumu

‘ENGELSİZ YÜREKLER’DEN SU ALTINDA KONSER

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Engelsiz Yaşam Okulu'nda eğitim gören kursiyerler, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında su altında verdiği konserde dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘ENGELSİZ YÜREKLER’DEN SU ALTINDA KONSER
 Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi Tünel Akvaryum’da düzenlenen konsere, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Karaarslan, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program kapsamında ritim, bağlama ve yan flüt enstrümanlarındaki hünerlerini sergileyen 35 engelsiz yürek, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirerek katılımcıların gönül teline dokundu.

ENGELLER YILDIRIM’DA AŞILIYOR

Türkiye’de nüfusa oranla en çok engellinin yaşadığı ilçelerden birinin Yıldırım olduğunu dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım’ı engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için her çalışmamızda, planlamalarımızda ve tüm icraatlarımızda, bizler de kendimizi engellilerimizin yerine koyuyor, onlar gibi düşünüyoruz. Sosyal içerikli bir proje olmasından dolayı Engelsiz Yaşam Okulumuz çok büyük bir öneme sahip. Öğrencilerimizin başarıları da, kendilerine küçük bir fırsat verilen kocaman yüreklerin neler başarabileceklerinin ispatı niteliğinde. Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulumuzda 1500’den fazla öğrenci, modern şartlarda, sanatsal aktiviteler ile sosyalleşiyor ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor. Kursiyerlerimiz, alanında uzman eğitmenler tarafından keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim, yan flüt, ney enstrümanlarının yanı sıra müzik, folklor ve tiyatro eğitimi alıyorlar. El sanatları ve engelsiz mutfak kurslarımız ile de engelli bireylerimizin aldığı özel eğitim, kendilerine mutluluk kaynağı oluyor. Kursiyerlerimiz, bugün bir kez daha zihinlerimizde örmüş olduğumuz duvarları kaldırdığımız zaman fiziki engellerin çok da önemli olmadığını hepimize gösterdiler. Ben bu vesileyle ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli kardeşlerime gönülden sevgilerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yıldırım Belediyesi ‘Engelsiz Mutfak’ ekibi, daha önce hazırladıkları pasta ve börekleri Tünel Akvaryum’a gelen misafirlere ikram etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.