Hava Durumu

ESNAFIN DEĞİŞMEYEN SLOGANI ‘’MESLEĞİNE SAHİP ÇIK’’

Bursa Soğutucu, Bobinaj, Elektrikli Ev Aletleri Yapıcı ve Onarıcıları Odası Başkanı Recep Hakan Ziya, ülkemizde bir eksikliği hissedilen beyaz eşya bakım ve onarım hizmetleri konusunda Meslek Liselerinde özel bölüm açılmasını önerdi. Meslek Liselerindeki eğitim sırasında bazı eksiklikler görüldüğünü belirten Ziya, oda olarak üretici firmalardan beyaz eşya talep ettiklerini, bu eşyaları da meslek liselerine dağıtımını yapılarak, ürünler üzerinde bakım ve onarım eğitimlerinin sağlandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ESNAFIN DEĞİŞMEYEN SLOGANI  ‘’MESLEĞİNE SAHİP ÇIK’’
 Evimizdeki ve işyerimizdeki beyaz eşyaların bakım ve onarımlarından sorumlu olan servis elemanlarının eğitimleri için meslek liselerinde özel bölümler açılması önerildi.

Bursa Soğutucu, Bobinaj, Elektrikli Ev Aletleri Yapıcı ve Onarıcıları Odası Başkanı Recep Hakan Ziya, insanların yaşantısının kolaylaştırılması amaçlı olarak verilen teknik hizmetlerde teknik servislerin eleman ihtiyaçlarının çözümlenmesi amaçlı esnaf Odası olarak bazı önerilerde bulunduklarını açıkladı.

Recep Hakan Ziya, hem esnaf odaları ile ilgili bilgi verirken, birde yaptıkları çalışmaları şu şekilde açıkladı;

“Odamız mesleğine olan ilgiyi arttırmak, öğrencilere mesleği tanıtmak amacıyla çeşitli Liselerde öğrencilerimize konferanslar ve eğitimler verilmiş olup bunların sonucunda okullardaki uygulamalı derslerde kullanılan cihaz eksikliği görülüp ‘MESLEĞİNE SAHİP ÇIK’ projesi başlatılmıştır. Projenin doğrultusunda üretici firmalardan beyaz eşya yardımı istenmiş, toplanan beyaz eşyalar okullarımızın eksiğine göre okullarımıza dağıtılmak üzere ayrıştırılması sağlanmıştır.

Esnaf Odamız, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı - Bölge Ticaret Müdürlüğünün 31 Temmuz 1984 tarih ve 71.10.45/2007 sayılı yazısı ile kurulmasına müsaade edilen odamız müteşebbis Heyet Başkanı Cevdet KINACIOĞLU başkanlığında toplanmıştır.24 Aralık 1984 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı ile Başkanlığına Cevdet KINACIOĞLU, Başkan Vekili Olarak Şevki Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Süleyman Demirsoy, Fikret BALIKÇILAR, Mehmet TOPAK göreve gelmiştir.

Odaların Kuruluş amacı; esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkârlar odaları ile bu odaların üst kuruluşu olan birlik, federasyon ve Konfederasyonun çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir

08.03.2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Başkanlığa Recep Hakan Ziya Gelmiştir. Şuan ki Haliyle Başkan Recep Hakan ZİYA, Başkan Vekili Mustafa BİLGİLİ, Yönetim Kurulu Hüseyin BÜRHAN, Yüksel Yaşar, Fatih KOÇ, Salih MERT, RizaSEZGİN  Denetim Kurulu olarak Emir GÜLER, Murat ÇAKMAK ve Sedat KONAKÇI olarak hizmet verilmektedir. Odamızın  mevcutüye sayısı 245 tir. Göreve geldiğimiz gün itibariyle yaptığımız faaliyetleri konu alırsak:

Yönetim Kurulumuz icraatlarını mevcut yasa doğrultusunda yürütmüş ve tasarrufa her zaman önem vermiştir, göreve geldiği gün itibariyle odamızdan hiçbir ücret ve hakkı huzur almamış olup aynı zamanda aidat borçlarını düzenli olarak ödemişlerdir. Üyelerimizce odamıza yazılı ve sözlü yapılan kayıt dışı çalışanlar ile ilgili şikayetler titizlikle incelenmiş ve sorunlar yetkili birimlere aktarılmıştır.

Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinden gelen şikayetler yerinde incelenmiş; cihazların incelenmesi neticesinde tanzim edilen raporlar ilgili birimlere gönderilmiş tüketicinin ve üyelerimizin hakları korunmuştur.

Üyelerimizle bir araya gelip sorunlarını dinlemek onlarla ortak noktalar bulup çözüm aramak amacıyla defalarca organizasyon düzenlenmiştir. Yine aynı şekilde üyelerimizin Ramazan-ı şerif aylarını kutlamak ve hep beraber olmak amacıyla iftar yemekleri düzenlenmiş olup üyelerimizin organizasyonlara katılımları ücretsiz olarak sağlanmıştır.

İstanbul’ da düzenlenen Uluslar Arası Isıtma, Soğutma, Klima Fuarına üyelerimizin katılımları hiçbir ücret talep edilmeden sağlanmıştır.

Odamız mesleğine olan ilgiyi arttırmak, öğrencilere mesleği tanıtmak amacıyla çeşitli Liselerde öğrencilerimize konferanslar ve eğitimler verilmiş olup bunların sonucunda okullardaki uygulamalı derslerde kullanılan cihaz eksikliği görülüp ‘MESLEĞİNE SAHİP ÇIK’ projesi başlatılmıştır. Projenin doğrultusunda üretici firmalardan beyaz eşya yardımı istenmiş, toplanan beyaz eşyalar okullarımızın eksiğine göre okullarımıza dağıtılmak üzere ayrıştırılması sağlanmıştır.

Üst Kuruluşlarımızın düzenlemiş olduğu toplantılara Odamız Yönetim ve Denetim Kurulu olarak Katılımı sağlanmış, üyelerimizin sorunları dile getirilmiş bunlara yönelik çözümler için gerekli yazışmalar yapılmıştır. Toplantılarda gündemimizde güncel tuttuğumuz konularda TSE firması ile yaşanılan sorunlar, 444lü numaralar, Kayıt dışı çalışanlar, Topraklama Raporu, NACE Kodları, Yıllık Aidatlar, Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Bölümü, Mesleki Yeterlilik Belgesi, Meslek Liseleri ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinin durumları gibi mesleki sorunlar ile alakalı görüşülmüştür. Mesleğine Sahip Çık Kampanyası adına toplantılarda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.