Hava Durumu

“Fark Yaratan Kadınlar” hikayelerini anlattı

Uludağ Üniversitesi V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenen “Fark Yaratan Kadınlar” konulu panelde, fikirleri ve girişimcilikleriyle hedeflerine ulaşan kadınlar konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Fark Yaratan Kadınlar” hikayelerini anlattı

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Aslı Hockenberger’in yönettiği panelde Tülin Akın, Yrd. Doç. Dr. Özge Akbulut, Münteha Adalı ve Simay Dinç, başarı hikâyelerini anlattı.

“FARKETMEK SORUMLULUKTUR”

Tarımsal Pazarlama Platformunun kurucusu Tülin Akın, Türkiye’de çiftçinin sorunlarını fark edip,  “fark etmek sorumluluktur” düşüncesinden yola çıkarak, henüz üniversite yıllarında web sitesi kurmuş. Bu platform ile bugün Anadolu’nun her yerinde yaklaşık 1 milyon çiftçiye ulaştığını ifade eden Tülin Akın, tarımsal içerikler üreterek bunları bilişim araçlarıyla çiftçilere ulaştırdığını ve iş modeliyle 5 ülkeye de örnek olduğunu dile getirdi. Sabancı Üniversitesi’nde görev yapan,  silikon-bazlı kompozit malzemeler ve süspansiyonların reolojik özelliklerinin kontrolü konularında çalışan genç bir bilim kadını olan Yrd. Doç. Dr. Özge Akbulut da, şu anda meme kanserinin her 10 kadından birinde görülmesi üzerine Deneme Bonusu Veren Siteler sorumluluk duyup, silikon bazlı meme modelleri üreterek hizmete sunmuş.  Akbulut, vücuttan ayrı meme modeli üreten dünyada tek şirketin sahibi.

BAMBU AĞACINI ÖRNEK ALDI

Kadınların hayatının, yetiştirilme tarzları ile başladığını ve gerçek hayatla sonradan katıldıklarını savunan Münteha Adalı da, bankacılık sektöründe başladığı iş hayatına, 1996 yılında Güvensan Tesis Hizmetleri şirketini kurarak devam ettiğini anlattı. Adalı, “İz bırakmak istiyordum. Başkaları için eksi olanları benim için artıya çevirdim. Duvara çarptım ama düştüğüm yerden kalkıp yürümeye devam ettim” dedi.

Türkiye’nin ilk Yaratıcı Girişimcilik köyü Yenicarohori projesini oluşturan,gençlere seslenen Simay Dinç, “Yaratıcı fikirleriniz varsa dünya çapında işler yapabilirsiniz” dedi. Kendisinin “bambu ağacı”nı örnek aldığını belirten Simay Dinç, “Bu ağacın köklerine 6 yıl emek verirsiniz ve ortaya hiçbir şey çıkmaz. Ama 7. yıl öyle bir boy atar ki, 28-30 metreye ulaşır” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.