Hava Durumu

Fatih Mehmet Güler davaları kazandı

Gemlik eski belediye başkanı Fatih Mehmet Güler, hakkındaki bütün davaları kazanıp aklandı. Güler, İçişleri Bakanlığından da 325 bin TL tazminat almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Fatih Mehmet Güler davaları kazandı
 Hukuk mücadelesini kazandı

 

 2011 yılında yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, kendisini görevinden uzaklaştırılan İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davalarını kazandı. Güler yolsuzluk iddiasıyla açılan iki ayrı davadan da beraat etti.

 

Gemlik Sahil Düzenlemesi Projesi ile araçların klimalarının onarımlarına yüksek ücret ödenmesiyle ilgili iddialar nedeniyle yolsuzluk yapıldığı öne sürülüp görevinden alınan Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, seneler süren hukuk mücadelesini kazandı. Güler, hakkında işlem başlatan ve dava açanların, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında tutuklanmalarına dikkat çekerek, “bana yapılan haksızlıklar nedeniyle uğradığım mali kayıplar mahkeme kararıyla tazmin edildi. Fakat, üzerime leke atanların bugün hala görevde olmaları düşündürücüdür” dedi.

 Görevinden alındıktan sonra hukuk mücadelesi başlatan Fatih Mehmet Güler, birçok basın toplantıları düzenledi, görevden alınmasının hukuksuz olduğunu iddia etti. Bisikletiyle Ankara’ya kadar giden Güler, Türkiye de ilk kez farklı bir hak arama yöntemi ile kamu oyunda adını duyurdu.

Kamu zararı 500 bin TL

 Fatih Mehmet Güler, görevden alınmasından sonra kendine yapılan hukuksuzluğun giderilmesi için yaptığı başvurulara olumlu yanıt alamayınca mahkeme kararlarına dayanarak açtığı tazminat davasını da kazandı.

Güler, mahkeme kararlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararın hukuksuz olduğu yargı kararlarıyla da kesinleşmişti. Bu konuda, yerel mahkemenin kararı vardı. Bakanlık hakkında tazminat davası açtım.

Bursa 2. İdare Mah kemesi 2016/216 E., 2017/1184 K. Sayılı kararı ile İçişleri Bakanlığı 8 Kasım 2012 ve 17  Şubat 2014 tarihleri arasındaki haklarım nedeniyle; 225 lira maddi, 100 bin lira manevi olmak üzere, top lam 325 tazminat ödemesine, ayrıca bu hukuksuz uygulama ile yaklaşık 14 ay geç emekli olmasına sebebi yet verilmesi nedeniyle, alamadığım 14 aylık emekli maaşının ödenmesine, karar verdi. 

 Mahkemede tespit edilen bütün  ödemelerin yasal faizi ile birlikte yapılmasına, Karar verdi. Bu karar ile yapılan hukuksuzluğun devlete maliyeti -avukatlık ücretleri ve yasal faizlerde dikkate alındığında yaklaşık 500 bin lira. Yani ortada 500 bin kamu kararı var.

 Beni görevden alanlar FETÖ tutuklusu

 Hatırlanacağı gibi, görev den hukuksuzca uzaklaştırılmamı sağlayan Savcı  Serkan Nogay, Gemlik Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik ve Bursa Valisi  Şahabettin Harput 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanmıştı. Bu ekip aynı zamanda Refik Yılmaz’ın Başkanvekili sıfatı ile 36 ay süresince hukuksuzca Belediye’yi işgal etmesine büyük katkı sağladı.

Refik Yılmaz bu dönemde (Başkanvekili olmamasına rağmen) yaklaşık 400 bin lira maaş aldı. Haksız kazanç sağladı. İddialara göre, bu haksız kazancın içinden, kendine bu haksız kazancı sağlayan FETÖ’ye bağış ve yardımda bulundu.

Aslında gerçek Kamu Zararı bu dönemde oluştu. Şimdi merak ediyorum;

Başkanvekili olmadığı halde, FETÖ tarafından Refik YILMAZ’ın maaş alması sağlanarak ortaya çıkan Kamu Zararı nedeniyle Yargı sorumlulardan hesap soracak mı?

Refik YILMAZ’ın elde ettiği haksız kazanç içinden FETÖ’ ye yardım edip etmediği araştırılacak mı?”

Fatih Mehmet Güler’in, iddiaları çok ciddi. Halkımız, “ne olacak şimdi?” sorusuna cevap arıyor.

Gemlik eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler. Yaşadığı siyasi ayak oyunları ve başına gelen olayları ayrıntılarıyla yazdığı kitabında anlattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.