Hava Durumu

Fehaid: Türkiye ile Yolculuğumuza Devam Edeceğiz

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Bursa'da yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da gelişen terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, "Ama bu gibi durumlar bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yolculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Fehaid:  Türkiye ile Yolculuğumuza Devam Edeceğiz

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi OdasıBursaEskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği işbirliği ile bu yıl 2'ncisi düzenlenen, 'Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu' başladı. Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen forumun açılışına Vali Münir Karaloğlu, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, BTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Sedat Demir ve 22 ülkeden 57 sektör temsilcisi katıldı.

‘‘ŞİFA KENTİ BURSA’’

Vali Münir KaraloğluBursa'nın tarihin her döneminde şifa kenti olduğunu, İngiliz lordlarından Osmanlı sultanlarına kadar herkesin Bursa'da şifa aradığını; yapımı devam eden 3 bin yatak kapasitesine sahip hastanelerin tamamlanmasıyla kentin sağlık ve medikal bakımdan dünyanın en önemli yerlerden biri olacağını kaydetti. Sağlık ve turizm konusunda Bursa'nın uluslararası havaalanlarına uzak olmasının bugüne kadar bir sorun olarak karşılarına çıktığını Milanobet ifade eden Vali Karaloğlu, "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun Altınova-Gemlilk bölümü tamamlandı. İzmit Körfezi geçiş köprüsü de mayıs ayında hizmete açılacak. Otoyolun İstanbul- Bursa bölümü açıldığında Sabiha Gökçen ile Bursa arası 40 dakikaya düşecek. Böylece Bursa'daki hastane ya da termal merkeze gelmek isteyen yabancı turistler çok daha çabuk şehre ulaşabilecek." diye konuştu. Vali Karaloğlu, Arap turistleri sadece gezmek için değil, yatırım için de beklediklerini kaydederek, "Artık yatırım için de gelecekler. Sağlık, termal ve gayrimenkul yatırımları için gelmeye de başladılar" dedi.

‘‘TERÖR BİZİ ETKİLEMEZ’’

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid ise Bursa'nın tarihin her döneminde sağlık açısından çok iyi bir durumda olduğunu belirterek, bir Arap turistin gittikleri ülkede 4 bin 500 dolar harcama yaptığını söyledi. Ortadoğu'da yaşanan terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini kaydeden Fehaid,"Ama bu gibi durumlar bizi engelleyemeyecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yolculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz. Yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin de Bursa'nın sağlık ve termal turizm potansiyeline işaret ederek, Bursa'nın sağlık turizmi sayısının son 5 yılda 20 kat arttığını söyledi. Oğulcan   SARIŞEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.