Hava Durumu

Festival coşkusu sokaklarda!

Yıllardır şenlik olarak kutlanan, Cumalıkızık Ahududu Festivali için yine dolu dolu programlar hazırlandı. Festival coşkusu Yıldırım’a bağlı Yunusemre mahallesinde doyasıya yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Festival coşkusu sokaklarda!

Cumalıkızık bölgesinin önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan ve şenlik çıkıp uluslararası boyuta ulaşan Ahududu Festivali’nin üçüncüsü için yine oldukça zengin bir program hazırlandı. Yurt dışından gelen ekipler ile Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu üyeleri önceki gün Yıldırım’a bağlı Yunusemre mahallesine renk kattı.

BİRLİK VE BERABERLİK ADINA…

Kültürel etkinlikler ile ilçe sakinleri arasında birlik ve beraberliğe katkı koymak istediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Güçlü toplum inşa etmenin yolunun, kültürümüze sahip çıkmaktan geçtiğinin bilinciyle, hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koyacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali de bu kapsamda düzenlediğimiz önemli bir etkinlik” dedi. Kültürel değerlere sahip çıkılması adına da festivalin önemli olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Güçlü toplumun yolu, kültürümüze sahip çıkmaktan geçiyor. Bunun bilincinde olarak hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koyacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR…

Festival heyecanını Yunusemre mahallesine yaşattıkları için Yıldırım Belediyesine teşekkür eden Yunusemre Mahalle muhtarı Sevinç Mutlu ise,“Yunusemre Mahellemizde Yıldırım Belediyesinin Geleneksel Cumalıkızık Ahududu Festivali etkinlikleri kapsamında Yunusemre, Kazım Karabekir ve Millet mahallesi halkına sunmuş olduğu bu güzel coşku dolu programlarından dolayı başta Yıldırım Belediyesi Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali olmak üzere tüm emeği geçenlere, bölge ve Mahalle halkım adına sonsuz şükranlarımızı sunarız”ifadelerini kullandı.

Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.