Hava Durumu

FETÖ'den yargılanan eski emniyet amirine tahliye

Bursa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Gürsu İlçe Emniyet Amiri Kadriye K. tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
FETÖ'den yargılanan eski emniyet amirine tahliye
 15 Temmuz gecesi Bursa Emniyet Müdür Yardımcısının telsizinden yaptığı, ‘Olay yerlerinde bulunan ekiplerimiz, askerin yapacağı hareketlere karşı direnilecek, silah teslim edilmeyecek. Talimatımıza uyulacak' anonsunu duyan Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir kadın amir, bir komiser ve iki polis memurunun, ‘Asker gelirse neden direneceğim, silahımızı teslim ederiz’ diye konuştuğu iddia edilmişti. Bu olayın ardından gözaltına alınan Kadriye K. (35), Ergün Ş. (45) ve Murat Ç. (42) tutuklandı. Bayram K. (42) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından müebbet ve 10'ar yıl hapis cezası talep edilen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Daha önceki celsede Ergün Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar aynı ifadelerin tekrarlarken, duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, eski Gürsu İlçe Emniyet Amiri Kadriye K.'nın, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
Kadriye K., 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla geçtiğimiz ocak ayında Bursa 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.