Hava Durumu

FETÖ imamıyla Umre ziyareti (ÖZEL HABER)

FETÖ Terör Örgütüne yönelik olarak Bursa’da yapılan operasyonlarda ilginç bir detay ortaya çıkarıldı. İddialara göre, Nilüfer ilçesinin CHP Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FETÖ’nün Nilüfer İmamı olduğu iddia edilen E.S. ile birlikte Umre ziyareti yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
FETÖ imamıyla Umre ziyareti  (ÖZEL HABER)

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör örgütüne yönelik olarak yapılan FETÖ operasyonlarında itirafçı olan “Işık” kod adlı kişinin verdiği bilgilere göre, Umre Ziyareti 2013 yılının Şubat ayında gerçekleşti. Ziyarete, Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı ve CHP’li meclis üyesi Turgay Erdem’in de katıldığı belirlendi. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in FETÖ imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan E.S. ile birlikte Umre ziyareti yaptığı iddia edildi.

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra silahlı FETÖ Terör Örgütüne yönelik olarak başlatılan inceleme ve araştırmalarda ilginç iddialar ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütü üyesi olmakla suçlanan ve daha sonra kendi iradesiyle itirafçı olduğu ileri sürülen “Işık” kod adlı tanığın verdiği bilgilere göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile yardımcısı Turgay Erdem, bazı belediye çalışanları ve işadamlarıyla beraber 2013 yılında Umre’ye gitti iddiasında bulundu.

İŞTE İFADE

FETÖ Terör Örgütünün Nilüfer imamı olmakla suçlanan E.S., yakalandıktan sonra avukatı V.O.’ ninde hazır bulunduğu sırada verdiği ifadesinde, kendisine yöneltilen “Terör örgütü ile ilgili yapılan soruşturmalarda itirafçı olan Işık isimli kişi, sizin Nilüfer ilçesinde mütevelli heyeti hocalığı yaptığınızı, sonra cemaat abilerince çok gizli ve önemli görevler üstlendiğinizi söylediğiniz, ayda 3-4 kez yurt dışına çıktığınız, ayrıca şu anda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve onun yardımcısı Turgay Erdem’le ve isimlerini hatırlamadığı diğer belediye görevlisi toplam 5 kişiyi Umre ziyaretine götürdüğünüz şeklinde beyanda bulunmuş. Siz bu iddialara ne diyorsunuz” sorusuna verdiği öne sürülen cevabında,  “Mustafa Bozbey’i, Nilüfer Belediye Başkanı olduğu için isim olarak tanıyorum. Şahsi bir tanışıklığım yoktur. Tarihini tam olarak bilemiyorum, ancak 2011 veya 2012 yılları olabilir, Mustafa Bozbey’in de aralarında bulunduğu kişilerle Umre ziyareti yaptığımızı hatırlıyorum. Turgay Erdem isimli şahsı tanımıyorum. Bu şahıslarla herhangi bir ilişkim yoktur.”  dediği iddia ediliyor.

(HABER: MUHARREM KARABULUT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.