Hava Durumu

Gedelek turşusunun biberleri Orhangazi'de yetişiyor

BURSA'nın Orhangazi ilçesinde Türkiye’nin en önemli turşu üretim merkezi olan Gedelek Mahallesi'nde üretilen turşularda kullanılan biberin büyük bir bölümü artık Orhangazi Ovası'nda yetiştiriliyor. Çok sayıda çiftçi tarafından üretilen sivri biberler yılda 14 kez hasat edilebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gedelek turşusunun biberleri Orhangazi'de yetişiyor
 Orhangazi’de yıllık üretim miktarı 40 bin tonu aşan Gedelek Turşuları'nda sebzelerin bir bölümü artık yerli üretim olarak Orhangazi’de üretiliyor. Birçok bölgeden sebze alımının yapıldığı Gedelek’te özellikle sivri biber turşuları için alımlar Orhangazi’den yapılmaya başladı. Orhangazi Ovası'ndaki yüzlerce dönümlük alanlarda biber üretimi yapan çiftçiler topladıkları ürünlerin tamamına yakınını ise Gedelek’teki turşu üretim merkezlerine satışını yapıyor.

YILDA 14 HASAT

Turşu imalatında kullanılan tatlı sivri biberler ise yıl içinde 14 kez hasat edilebiliyor. Çiftçiler 15 bin

metrekarelik bir alanda ise yılda yaklaşık 40 ton ürün elde ediyor. Biberin yanı sıra Gedelek’teki turşu merkezleri için farklı sebze üretimlerinin de yapıldığı Orhangazi genelinde bu yılki biber üretimi ise çiftçinin yüzünü güldürdü. Öte yandan Orhangazi Ovası'nda birçok noktada üretilen sivri biberlerin hasatları da devam ediyor. Çiftçiler üretilen biberleri Gedelek’teki turşu imalathanelerine satıyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.