Hava Durumu

Geleceğin Atletlerini Yetiştirecek Tesisin Temeli Atılıyor

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonunu şehre kazandırıyor. Osmangazi Atletizm Salonu’nun temeli 6 Mayıs Cuma günü Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılacağı törenle atılacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Geleceğin Atletlerini Yetiştirecek Tesisin Temeli Atılıyor
 Yakın Çevre Yolu Demirtaş Kavşağı’nda 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu’nda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, uluslararası standartlarda inşa edilen tesisin spor dünyasına yeni yeni yıldızlar kazandıracağını söyledi. İçerisinde; sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanlarının yer alacağı tesiste çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Dündar, “İhale sürecinin ardından müteahhit firmaya yer teslimi yapılan atletizm salonu inşaatında zemin güçlendirme çalışmaları Poker tamamlandı. Şu anda temel atma öncesi son hazırlıklar yapılıyor” dedi.

Bursa’nın, olimpik standartlarda inşa edilen ilk kapalı atletizm pisti olan Osmangazi Atletizm Salonu’nun temelinin 6 Mayıs tarihinde atılacağını müjdeleyen Dündar, “Toplam 15 bin metrekarelik alan üzerinde, 10 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip tesisin zemini 398 adet, 20 ve 16 metre derinliğinde fore kazık çakılarak güçlendirildi. 6 Mayıs Cuma günü inşallah Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın da katılacağı törenle resmi olarak temelini atmış olacağız. 8 kulvarlı, bin kişilik seyirci kapasitesine sahip, uluslararası kriterlere uygun bir atletizm salonu olacak. Amacımız, inşa edeceğimiz bu salonda, Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil edecek sporcular yetişmesi. Bursa’mıza, ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Dündar, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.