Hava Durumu

Gemlik körfezi büyükşehir ile hayat buluyor

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek arıtma tesislerinin temelleri atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gemlik körfezi büyükşehir ile hayat buluyor
 Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) aracılığıyla projelendirdiği Gemlik atık su arıtma tesisleri ile Küçükkumla atık su arıtma tesislerinin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın da katıldığı törenlerin ilki Küçükkumla’da gerçekleşti. Burada yaptığı konuşmada yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak Küçükkumla tesisi hakkında bilgiler veren Başkan Recep Altepe, 5500 metreküp gün kapasiteli tesisin 2016 yılı itibariyle kışın 7 bin 500 kişiye yazın da 25 bin kişiye hizmet vereceğini kaydetti. Ekim 2017’de hizmete girecek tesisten 2036 yılında 55 bin kişinin faydalanacağını kaydeden Altepe, Manastır’dan Narlı’ya kadar olan sahil şeridinin yapılan bu yatırım sayesinde yüzde 100 saflık derecesine ulaşacağını vurguladı.

Başkan Altepe, Küçükkumla atık su arıtma tesisi temel atma töreninden sonra Gemlik’e hareket etti. Burada da yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Gemlik tesislerinin temelini atan Başkan Altepe, 21000 metreküp gün kapasitesine sahip tesisin tamamlandığında 138 bin kişiye hizmet vereceğini belirtti. Başkan Altepe, “Gemlik merkez ile Manastır bölgesinin atık sularını ıslah edecek ileri biyolojik arıtma tesisimiz, 2036 yılında yaklaşık 150 bin kişiye hizmet verecek. Şubat 2018’de ise açılışı yapılacak” şeklinde konuştu.

Gemlik merkez ile Manastır, Manastır ile de Narlı arasındaki bölgenin atık suyunu arıtacak tesislerin temelini atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Altepe, “Bağlantı elemanlarıyla birlikte sadece Gemlik’e bu projelerle yaklaşık 80 milyon TL’lik yatırım yapmış oluyoruz. İnşallah bu tesislerin ilki 6 ay içerisinde tamamlanacak ve bölgenin hayat standardının artmasında önemli katkıda bulunacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Gemlik ve Kumla için tarihi bir gün yaşandığını dile getirdi. Körfezin temizliği için Büyükşehir Belediyesi tarafından devasa bir adım atıldığını ve bu uğurda milyonlarca TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayan Yılmaz, Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Dünün hayali olan işlerin bugün Büyükşehir’le birlikte tek tek gerçek olduğunu belirten Yılmaz, Bütünşehir Yasası’nın hizmete girmesiyle Gemlik’te de birçok şeyin değiştiğini, değişerek gelişimin sürdüğünü kaydetti. Çevrenin insanlara Allah’ın bir emaneti olduğunu belirten Yılmaz, “Bugüne kadar sahillerimizi, mahallelerimizi adeta yaşanmaz hale getirmişiz. Bereket ki Bütünşehir Kanunu var. Büyükşehir bu alanlara da el atıyo. Keşke bu kanun 20-30 sene önce çıksaydı da bu güzelim memleket katledilmeseydi” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.