Hava Durumu

Gemlik’te “4 mevsim” hizmet yağmuru

Gemlik Belediyesi birçok kalıcı eseri ilçeye kazandırdı. 2018’in ilk günlerinden bu yana her hafta ya bir açılış ya da bir temel atma programı düzenleyen Gemlik Belediyesi, son 11 ay zarfında 16 temel atma, 27 açılış ile ilçe belediyeleri arasında proje ve yatırım rekoru kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gemlik’te “4 mevsim” hizmet yağmuru
 2018 yılını kapsayan yatırım çılgınlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı Cihatlı Mahallesi 224 konutlu üçüncü etap temel atma töreniyle başlatan Gemlik Belediyesi, Büyükkumla Köy Meydanı, Ata Mahallesi Konağı, Akşemseddin Camii, Selimiye Camii, Narlı Camii, Liman Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, İbn-i Sina Aile Sağlığı Merkezi açılışları ile Şifa Hatun Aile Sağlı Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Nene Hatun Hafızlık Merkezi, Hisar Erkek Hafızlık Kuran Kursu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyir Terası ve Balık Lokantasının temeli atıldı. 
Gemlik Belediyesi haziran ayından bu yana ise Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Balıkpazarı Kültür Merkezi ile Umurbey Atış Poligonu, Hayri Köy Meydanı-Yöresel Ürün Satış Yeri, Engürücük Mahalle Konağı, Kurtul Mahalle Konağı, Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi ve Farabi Aile Sağlı Merkezlerini vatandaşların hizmetine sundu. 
Gençlere yönelik hizmet ve yatırımlarında da hız kesmeyen Gemlik Belediyesi, bir yandan temelini attığı Abdullah Tayyip Olçok, Naim Süleymanoğlu ve Semanur Erdoğan spor salonlarının yapım çalışmalarını devam ettirirken diğer yandan da Hacı Bektaş-ı Veli, Necmettin Rama, Muhsin Yazıcıoğlu ve Eren Bülbül spor tesisleri ile 30. spor tesisini ilçeye kazandırdı. 
Gemlik tarihinin en büyük yatırımları olarak bilinen 183 milyon liralık Büyük Kumla Barajı ile yaklaşık 100 milyon liralık modern devlet hastanesi yapımında öncülük eden Gemlik Belediyesi, Yeni Adliye binasının temel atma törenini de düzenleyerek, kamu kurum ve kuruluş binalarının yenilenmesi konusunda bir başka önemli yatırıma da öncülük yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü sahil ve meydan düzenleme çalışmalarını da tamamlayarak “Zeytin Dalı” meydanını ilçeye kazandıran Gemlik Belediyesi, önümüzdeki aylarda birçok önemli projeyi hayata geçirmeye devam edecek. 
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hizmet etmeyi, yatırım hamlesini sürdüreceklerini ifade ederek, “Gemliklilerin yaşamaktan mutluluk duyduğu, modern, refah seviyesi ve yaşam standartları yüksek bir Gemlik’i hemşerilerimizle el ele yükselteceğiz” diye konuştu. 
Önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarla birlikte Gemlik’in çehresi değişirken, yatırımların da yaklaşık 500 milyon liraya ulaşması bekleniyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.