Hava Durumu

GENCİNDEN YAŞLISINA HERKES LEZZETBAŞI’NA

KOSGEB’in yardımlarıyla açılan lokanta dost oldukları müşterilerinden büyük ilgi görüyor. Ev yemekleriyle sınırlı olmayan lokantada müşteriye özel yemeklerde yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
GENCİNDEN YAŞLISINA  HERKES LEZZETBAŞI’NA
 

Osman Çetin: Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

 

Deniz Tok Avkaya: Ben aslen Düzceliyim. Üç yıldır Bursa’da yaşıyorum. Kırk yaşındayım. On sekiz yıl boyunca Radyoloji teknisyenliği yaptım daha sonra hayallerimi gerçekleştirmek için bu lokantayı açtım. Çok güzel bir mesleğim var. Sorumluluğu çok olan bir iş ve zevkli. Sadece yemek yapıyor gibi gözükebilir ama öyle değil. İnsanların damak zevklerine göre yemek yapmak çok zor bir iş. İnsanlara hizmet etmek severek yapılacak bir iş sevmezsen bu işi yapamazsın.

 

Osman Çetin: Lokantanızı açmaya ne zaman karar verdiniz?

Deniz Tok Avkaya: Kayınbiraderim Şef Aşçıdır onun fikriyle böyle bir karar aldık. Son bir yıldır işletmemiz devam ediyor. Çok uzun yıllardır hayalimdeydi iki yıllık çalışmalarla burayı açtık.

Osman Çetin: Setbaşı’nda lokanta açmanızdaki sebepleriniz neler?

Deniz Tok Avkaya: Bursa’nın hangi ilçesinde olsun diye bir yıldır uzun uzun araştırdık en son Setbaşı’nda karar verdik. Setbaşı'nda hayat hiç bitmiyor gecenin saat üçünde gelen müşterilerimiz oluyor. Setbaşı yüksek statüye sahip bir yer, yazın işler biraz yavaşlıyor çünkü Bursa'da kimse kalmıyor.

Atatürk İlköğretim okulundan gelen öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz var. Buraya gelen öğrenciler sıcak bir çorba içip okullarına gidiyorlar. Fast food yiyeceklere karşı olan aileler var. Aile çocuğunun yiyebileceği yemeği söylüyor bizde ona göre yiyecekler yapıyoruz. Çocukların yedikleri yemekleri bir kağıda not alarak ailelere veriyoruz.

Bankada çalışanlar öğle molalarında buraya gelip yemeklerini yiyorlar, rahatça oturup muhabbetlerini edip işlere devam ediyorlar. Arzu ettikleri bir yemek olursa bana söylüyorlar bende diğer gün o yemekleri hazırlıyorum. Müşterilerimiz özellikle kara lahanayı tercih ediyorlar. Kara lahana kışın en çok yaptığım yemeklerden biriydi.

 

Osman Çetin: Menülerinizde neler var ?

Deniz Tok Avkaya: Genellikle ev yemekleri yapıyorum. Özellikle sakatat çorbalarımız var. Kuru fasulye, pilav, köfte, dört çeşit çorbamız her gün var. Ayrıca her gün değişen menülerimizde var. Diğer yemekler mevsimlerine göre değişiyor. Mevsim yemeklerini küçük tencerelerle yapıyorum. Bugün yaptığım yemek ertesi güne kalmayacak şekilde yapıyorum. Yemeklerimiz çok çeşitlidir. Güveçte yaptığımız yemekler çok seviliyor. Bunların yanında soğuk mezelerimiz var. Burası çoğunlukla ev yemekleri yapan bir yer ancak ev yemekleriyle de sınırlı değil.

 

Osman Çetin: Hedeflediğiniz yer tam olarak burası mıydı ?

 

Deniz Tok Avkaya: Biz burada ailecek çalışıyoruz. Bende küçük samimi bir ortam olsun istedim. Kayınbiraderim, eşim ve kayınpederimle beraber yardımcılarımızla çalışıyoruz. Müşterilerimizle aile gibi olduk. Burayı geçen yıl Ramazan ayında açtık ilk gün gelip de dost olduğumuz arkadaşlarımız var. Açılışımıza gelen insanlarla aile dostu olduk. Alışveriş Merkezlerinde bu samimiyeti kazanamazdık. Hedeflediğimizin yüzde ellisini hallettik diyebilirim. Sırada kazancımızı yükseltmek var.

Osman Çetin: Girişimci Kadınlara tavsiyeleriniz var mı?

Deniz Tok Avkaya: Ben hayallerimi gerçekleştiriyorum. Onlarda asla vazgeçmesinler hiç kimseden çekinmesinler. Benim en büyük destekçim eşim ve Kayınbiraderim oldu. Başarılamayacak bir şey yok. KOSGEB araştırıldığında küçük işletmelere destek veren kurum olarak görülüyor. Burada çok kısa bir eğitim süreci var neyi nasıl yapacağınız, size yol gösterme amacıyla yapılıyor. Size bir sertifika veriyorlar. Dokuz günlük bir eğitimle işletme açtığınız zaman, nasıl bir yol izlerseniz size destek verebilecekleri hakkında eğitim veriliyor. Aynı zamanda bu kurs sayesinde Muhasebe eğitimi de alıyoruz. Bu yöntemleri izleyerek işletmemizi açıyoruz.

Osman Çetin: Kosgeb'in yararlarını gördünüz mü?

Deniz Tok Avkaya: KOSGEB'in devlet desteği çok güzel bir şey. İşlemleri biraz uzun sürüyor, bir işletmeye başladığınızda elle tutulur bir şeyler hedeflediğiniz zaman size olan destekleri artıyor ve sizi asla yarı yolda bırakmıyorlar. Hedefinizi sizden dinliyorlar ve inandıkları zaman size destek veriyorlar ve bana da inandılar elli bin liraya yakın destekleri var, ilk maddi desteklerini aldık. Hayal olmadıklarını gördükleri için desteklerine devam ediyorlar. İkinci desteklerini aldığımız zaman biraz daha büyüyeceğiz.

 

Osman Çetin: Etkinlikler düzenliyor musunuz ?

 

Deniz Tok Avkaya: Özellikle gün yapan kadınlar hep birlikte gelip burada yemek yiyip hoş sohbet ediyorlar bu şekilde de yardımcı oluyoruz. Altın günü için evlerinde etkinlikler düzenleyen teyzelerim var. '' Altın Kızlar'' grubu diyoruz. Orta yaşlı bir grup teyzelerimiz önce gelip burada yemeklerini yiyorlar sonra Devlet Su İşleri'nin bahçesine çay içmeye gidiyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.