Hava Durumu

Gençlere Gazetecilik dersi...

İletişim, grafik ve fotoğrafçılık bölümlerinde lise eğitimi alan öğrencilere, gazetecilik mesleği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gençlere Gazetecilik dersi...

Yıldırım İMKB Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, öğrencilerin günlük hayatlarında meslekleriyle ilgili genel bilgi almaları için, okul bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.  İletişim, grafik, fotoğrafçılık bölümü öğrencilerinin, okulda aldıkları eğitimin yanı sıra, gerçek hayatta da çalışmayı hedefledikleri mesleklerle ilgili olarak tecrübe paylaşımları yapıldı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muharrem Karabulut, gazetecilik ve haber fotoğrafçılığı konusunda öğrencilere mesleki bilgiler verdi.

Gazetecilik mesleğinin halkın gözü, kulağı, kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında köprü görevi üstlendiğine dikkat çeken Karabulut, mesleki açıdan tecrübelerini paylaştı.

Gazetecilik mesleğinin, insanların toplu yaşamaya başladıkları ilk çağlardan bu yana var olduğunu, geçmişe yönelik olarak yapılan inceleme ve araştırmalardan, yazılı kaynaklardan öğrendiklerini ifade eden Karabulut şöyle konuştu:

“Dünyanın neresinde olursanız olun, gazetecilik mesleği, toplumda bir aydınlanma ve bilgilenme eksikliğinin giderilmesi amaçlı kullanılmaktadır. Vatandaşların hakları, insan hakları, ifade özgürlükleri, azınlıkların hakları ve korunması, toplumsal sorunların ortak akılla çözümlenmesi konularında gazetecilik mesleğimiz, toplum ile kamu arasında ayna görevi üstlenmektedir.

Gazetecilik mesleği, insanları mahkum eden, suçlayan, onları kışkırtan değil, toplumda huzur ve güven ortamının sağlanması, dertlerin, sıkıntıların, sorunların ise kamuoyu baskısı ve bilgisi dahilinde, kamunun ortak çıkarları korunacak, halkın beklentilerine cevap verilerek çözümlenmesine katkı sağlamaktır.

Bu nedenle, gazetecilik mesleğinin en önemli varlıklarından birisi de haber, haber fotoğrafı ile grafik ve sayfa düzeni önem kazanmaktadır. Haber değerlendirilmesi, büyüklük, küçüklük konusu, haber fotoğraflarının seçilmesi ve sayfa düzeni, grafik uygulamalarında en büyük görev ise, teknik servislere düşmektedir.

Sizler, yarının gazeteci adayları olarak, bu sayfaların düzenlenmesi ve uygulanmasında çok önemli birer insan olacaksınız. Gazeteciler, toplumun ve kamunun düşmanı değil, onlarla beraber hareket eden gerçek dostlardır.

Bu nedenle, bizim mesleğimizde ve insan ilişkilerinde yaşanılan bazı olumsuz olayları dert etmeyin. Hepsi gelip geçer. Önemli olan, toplumdaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi, ortak akılla ortak çözüm bulunmasıdır.”

Bilgilendirme toplantısına Okul Müdürü Sibel Özmen, Müdür Yardımcısı Sezgin Öztürk, Atölye Şefi Behsat Şengöz ve eğitimciler katıldı. Toplantı sonrasında, Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin çektikleri fotoğraflarlarla ilgili jüri değerlendirmesi yapılırken, kazanan öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.