Hava Durumu

Geri dönüşümde Avrupa standardı

Yıldırım Belediyesi, ‘sürdürülebilir çevre politikası’ kapsamında kaynakların geri kazanılması amacıyla başlattığı geri dönüşüm seferberliğinde, önemli başarılara imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Geri dönüşümde Avrupa standardı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2016 Şubat ayı içerisinde 35 mahallede, 72 farklı noktada 65,360 ton cam atığını toplayarak, yeniden üretime kazandırdı.Yıldırım Belediyesi’nin ulaştığı bu rakam önemli bir başarıyı da beraberinde getirdi. Toplam cam atık sayısının yerleşim yeri nüfusuna bölünmesiyle elde edilen, kişi başı atık oranı olan 0,1 kilograma ulaşan Yıldırım Belediyesi, Türkiye’den bu standardı yakalayan ilk belediye oldu. 

BİLİNÇLİ TÜKETİM OLMALI

Dünyanın öncelikli Betorder sorunun bilinçsiz ve aşırı tüketim olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünyadaki kaynaklar sonsuz değil. Gelecekte önemli sorunlarla karşılaşmamak adına bu sınırlı kaynakları en doğru şekilde değerlendirmek zorundayız. Bilinçli tüketimin temel argümanı geri dönüşümdür. Ekiplerimizin yoğun çabası ile, sadece bir aylık süreçte topladığımız 6,5 ton petrole eş değer cam atıkla enerji kaybının önüne geçerek önemli bir tasarruf sağladık. Dünyadaki savaşlarının merkezinde enerji mücadelesi olduğu düşünüldüğünde, elde ettiğimiz başarı daha iyi anlaşılacaktır. Emeği geçen arkadaşlarıma ve duyarlılık gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.