Hava Durumu

GÜRSU HAL’İDE TARİH OLDU!

Merhum eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile eski Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’yü karşı karşıya geldiği “ Gürsu Hali” sessiz sedasız yıkılarak, tarihteki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
GÜRSU HAL’İDE TARİH OLDU!
 GÜRSU HAL’İDE TARİH OLDU!

Merhum eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile eski Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’yü karşı karşıya geldiği “ Gürsu Hali” sessiz sedasız yıkılarak, tarihteki yerini aldı.  Yap-İşlet-Devret modeli ile 110 aylık kira bedeli karşılığı, 60 dükkan ve 12 müştemilatın bulunduğu, 15 milyon liraya mal olan, 25 dönümlük alan, sonraki dönemlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 28 iş yerine, “Gürsu Halindeki ekonomik vaadlerinden kazançlarında bir kuruş azalmayacağını garantilemesi” üzerine uzlaşma sağlanmış, Hal’i yapan firmaya Büyükşehir Belediyesinin bir altyapı işi verilerek konu tatlıya bağlanmıştı.

HABERSİZ YIKIM OLUR MU?

Gürsu Hal Binasının Gürsuluların malı olduğunu iddia eden CHP Gürsu ilçe başkanı Cavit Kaya, yıkıma isyan ederek, “ Bu alanın kamulaştırılmasında Gürsu Belediyesi gerek maddi gerekse zaman anlamında çok yıpranmıştır. Zamanın Büyükşehir Belediyesi ile ilçe Belediyesinin, Büyükşehir sınırları içinde Ruhsat verme yetki karmaşası yüzünden bu yatırım güdük bırakılmıştır. Mahkeme süreci yıllarca sürmüş, kapzıman ve çiftçimiz zor durumda bırakılmıştır. Yıllar sonra uzlaşma olmuş, anlaşma sağlansada Gürsulular, Görükle Halinin üvey çocuğu muamelemesi görmeye devam etmektedir. Hal binamız, paketleme ve depo tesisi olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Tarım A.Ş.’ye bırakılmıştır. Yerin işletilmesi için ilçe çiftçileri, Ziraat Odası önderliğinde Yaş Meyve İşleme Kooperatifi kurdular. İlçede üretilen Armut ve Şeftali çeşitlerinin maddi değeri 1 milyar liraya ulaşmış iken, ilçe çiftçisi ancak 200 milyon lirasına hakim. Söz sahibi olmak için kurulan bu kooperatif dahil, şuanda gerçekleşen yıkımdan hiçbir kurumun haberi yok! Gürsu Belediyesininde konudan haberdar olduğunu düşünmüyoruz, zira bize haber verirlerdi. Yerine ne yapılacağı, nasıl bir tesis kazandıracaklarını belediye meclis üyelerimiz kanalı ile sordurduk, ilgili mercilerden cevap alamadık. Amaç rant mı hizmet mi izleyip göreceğiz.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.