Hava Durumu

Gürsulu kadınlara çinicilik kursu

Bursa’nın Gürsu ilçesinde kadınlara yönelik çini kursu açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gürsulu kadınlara çinicilik kursu
 Afra Hatun Derneği öncülüğünde oluşturulan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan yaklaşık 60 bin TL değerinde hibe desteği kazanan "Her şey seninle başlar projesi” çerçevesinde Gürsu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle çinicilik kursu açıldı.
Birçok kültürel faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Çini kursuyla yaklaşık 50 hanım kardeşimize 8 ay boyunca verilecek çini ve el sanatları eğitimleriyle hem meslek edindirilmiş, hem de günlük harcamalarını karşılayacak maddi destek sağlanmış olacak. İlçemiz hanımlarına yönelik böylesine anlamlı bir projede emeği geçen başta dernek yönetimi ve proje ekibi olmak üzere tüm ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Afra Hatun Derneği Başkanı Sümeyye Işık, “Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı kursumuzda seramik biçimlendirme, sır altı çini uygulaması ve benzeri eğitimler verilecek. Maksadımız kadınların meslekî beceri kazanmalarını, iş hayatında rol almalarını sağlamak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ve Gürsu protokolünün iştirakiyle açılışı yapılan kurs sonunda kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almaya hak kazanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.