Hava Durumu

Hakan Çavuşoğlu: "Görev sürpriz oldu, TV’den öğrendim"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, kendisine verilen görevi TV’den öğrendiğini belirterek, “Bir beklentim yoktu ama nasip oldu. Beklemiyordum, grup odamızda basından izlerken öğrendim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Hakan Çavuşoğlu: "Görev sürpriz oldu, TV’den öğrendim"
 Bursa'da medya temsilcileri ile birlikte toplantıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumundan sonra sık sık bir değişimden bahsettiğini ve ‘mental yorgunluk’ ifadesini sıklıkla kullandığını ifade eden Çavuşoğlu, “Bursa'da da istişareler neticesinde özellikle il başkanlığı konusunda bir değişimin gerekliliğine inanıldı. Böyle bir karar alındı. Bundan bir hafta önce genel merkezimizden gelen başkan yardımcılarımız, teşkilat tüm mensuplarıyla yeni dönemdeki il başkanıyla ilgili araştırmalarını sürdürdüler. Bizim AK Parti istişare kültürünün en yoğun olarak yaşandığı bir parti. İstişareye önem veriyoruz. Teşkilat başkanlığımızda belli bir çalışma var. Saha çalışması, kanaat önderleriyle düşüncelerini alıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızın düşünceleri alınıyor. Belediye başkanlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bursa'mızda AK Partimizi bir bayrak değişimi sonucunda bunu daha ileriye taşıyacak. 2019'da 3 seçimde partimizi buna hazırlayacak gayret sarf ediliyor. Nihai sonuca ulaşmış değiliz, inşallah önümüzdeki günlerde isim havuzundan çıkacak isimlerden birisi bu göreve tayin edilecek. İsim konusunda bir şey söylemek doğru değil” dedi.

"BURSA'NIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK LAZIM"
‘Bursa'yı bir kent olarak tasavvur etmek mümkün değil’ diyen Çavuşoğlu, "Bu anlamda şehir içi ulaşım konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok ciddi çalışmaları olduğunu biliyorsunuz. Elimizden geleni yapacağız. Bursa özellikle İzmir-Bursa-İstanbul otoyol projesiyle beraber birçok ile yakın bir mesafeye düştü. Bugün İstanbul'a 1 buçuk saatte ulaşıyorsunuz. Balıkesir ve İzmir aynı şekilde olacak. Bursa cazibesi olan bir şehir olduğu için çok kimsenin buraya gelerek hayatını idame ettirme gibi bir düşüncesi var. 70 bin ortalama göç alan bir şehir Bursa. Önceden gelen plansız yapılaşma var. Her yerde bir şeyi yapmak, yıkmayı gerektirmiyor. Bursa'da birçok şeyi yapmak, yıkmayı gerektiriyor. Kaynak noktasında bir birime yapacağınızı iki birime yapmak zorunda kalıyorsunuz. Çıkardığımız kentsel dönüşüm yasasıyla beraber belediyelerimizin önemli gayretleri var. Belirli yerlerde adımlar atıldı. Hepsiyle entegre yapmamız lazım. Kentsel dönüşümü ayrı, kent içi ulaşımı, şehirlerarası ulaşımı ayrı, yerleşimle ilgili konuları ayrı ele alırsak, bütüncül anlayış ortaya koyamazsak sıkıntı oradan kaynaklanıyor. İstişarelerle Bursa'nın önünü açacak projeleri hayata geçirmek lazım. Büyükşehir'deki kent içi ulaşımla ilgili yaşanan sıkıntıların farkındayız ama bunun yanı sıra, canhıraş şekilde mücadele eden ve çözüm üretmeye çalışan Büyükşehir Belediyemiz olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

HIZLI TRENDE SON DURUM
Hızlı tren projesindeki son durumu da aktaran Çavuşoğlu, “Bursa-Yenişehir iki etap. Yenişehir Osmaneli etabı İstanbul etabıyla birleşecek. Yenişehir-Osmaneli 42 kilometre. Buranın proje çalışmaları tamamlanmış durumda. Altyapısıyla Yenişehir-Osmaneli ihale hazırlıkları devam ediyor. Bursa-Yenişehir 56 kilometre. Bunun 16,5 kilometresi tünel. 6,8 kilometresi, yüzde 40'ı tamamlanmış durumda. Geri kalan alandaki çalışmalar sürüyor. 6,2 kilometresi ise viyadük. Bunun da 1 kilometresi tamamlanmış durumda. Altyapının genelinde yüzde 30 fiziki ilerleme sağlanmış durumda. Zaman konusunda gecikme olduğunun farkındayız. Burada ortaya çıkan coğrafi şartlar ve sanatsal yapılar sebebiyle gecikme oluyor. Bundan sonraki süreçte de mutlaka takipçisi olacağız. Ankara-Bursa arası 2 saat 15 dakikaya inecek. Gemlik'e hızlı tren projemiz var. Onun da hazırlıkları tamamlandı. Yatırım programına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

"BEKLEMİYORDUM, GRUP ODAMIZDA BASINDAN İZLERKEN ÖĞRENDİM"
Başbakan Yardımcılığı görevini TV’den öğrendiğini dile getiren Hakan Çavuşoğlu, “Bir beklentim yoktu ama nasip oldu. Bize güvenenlere teşekkür ediyorum. Bu çok büyük bir sorumluluk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın teveccühüne mazhar olmak çok büyük bir görev ve onur meselesi. Bu davaya omuz vermek, Bursa’da insanımızın hayatını kolaylaştıracak işlerde katkımızın olması hiç şüphesiz hayat boyu hayallerimden bir tanesi olacaktır. Beklemiyordum, ben de televizyondan öğrendim. Şehir efsanesi vardır. Beklenti oluştuğunda milletvekilleri Başbakanın basın karşısına çıkıp açıklayacağı saate kadar bakandır. Latifedir, beklemiyordum. Grup odamızda basından izlerken öğrendim” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.