Hava Durumu

Hastanede “Tarihe Yolculuk”

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 1906 yılında kurulan Devlet Hastanesi’nin 110. yılı kutlandı. 1967 model ambulansın da sergilendiği "hastane müzesi" ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Hastanede “Tarihe Yolculuk”
 Hastane müzesinde 1906 yılından bu yana tarihe şahitlik etmiş malzemeler yer alırken, tarihi ambulans ilgi odağı oldu. 79 yaşındaki İnegöllü Mehmet Aktaş’ın hastaneye hediye ettiği 1967 model ‘Şakir’ isimli tarihi ambulans vatandaşların büyük ilgisini çekti. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Hastane CEO’su Dr. Hayrettin Göçmen, “1906 yılında kurulan ve 2016 yılında 110’ncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan hastanemizin tarihini ortaya çıkarmak için proje başlattık. 7 aylık emekler neticesinde hastane müzemizi oluşturduk. Bu hafta çeşitli faaliyetler yapacağız” dedi.
Aktaş ise, “İnegöl artık müzeleri ile meşhur olmaya başladı. Bizim müzelerimiz bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Herkes kendi şehrinin geçmişini anlatmaya çalışıyor. Çok güzel bir müze oluşturmuşlar” dedi.
Konuşmaların ardından hastanenin tarihini anlatan sunum yapıldı. Müzenin oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür plaketi takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.