Hava Durumu

Hüdavendigar'a sanat ve hobi evi

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 510 bin metrekarelik alanı ile Bursa’nın en büyük parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı’nı ayrıcalıklı bir yaşam haline getiren çalışmalarına BURFAŞ Sanat ve Hobi Evi’ni ekledi. BURFAŞ Sanat ve hobi evi, daha önce eğitimlerini alma şartı bulunan filografi ve rölyef gibi evde yapılması çok zor olan sanat dallarını pekiştirmek ve rahat çalışma ortamı bulmak isteyen bayanlar için özel olarak tasarlandı. Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, doğal güzellikler ve yeşillikler arasında, bölgenin merkezi konumundaki Sanat ve Hobi Evi sayesinde hanımların kendilerini geliştirebilme ve güzel vakit geçirme imkanı bulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Hüdavendigar'a sanat ve hobi evi

 Yıllardır su taşın alanı olarak atıl halde duran yaklaşık 510 bin metrekarelik alanı Hüdavendigar Kent Parkı olarak Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzundan tenis kortlarına, futbol ve basketbol sahalarından kafeteryalarına kadar kısa sürede önemli bir yaşam alanı haline gelen parka yeni bir eser daha kazandırdı. Bölgede yaşayan bayanlardan gelen yoğun talepleri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, park içerisindeki bir binayı BURFAŞ Sanat ve Hobi Evi olarak yeniden dizayn etti. Bayanların el emeğindeki üretkenliklerini arttırmak ve farklı el sanatlarında aldıkları eğitimi pekiştirerek, kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez olan BURFAŞ Sanat ve Hobi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tavla Altepe törene eşi Hüsniye Altepe ile birlikte katılırken, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile çok sayıda davetli de törende hazır bulundu.

İz bırakmaya devam ediyoruz
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı’nın Bursa’ya bıraktıkları en önemli izlerden biri olduğunu hatırlatarak, hemen yakında bulunan Atatürk Kent Ormanı içine yapılacak suni kayak pistleri, onay çalışmaları süren Zafer Parkı gibi yatırımlarla kalıcı izler bırakmaya devam edeceklerini söyledi. Hüdavendigar Kent Parkı’nın kısa zamanda bölgedeki en önemli buluşma noktası haline geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Hanımlarımızın güzel vakit geçirebileceği, kendilerini geliştirebilecekleri bir buluşma mekanına ihtiyaç duyuluyordu. Bu yönde çok talep vardı. Kısa zamanda buradaki bir binayı hanımlarımız için Sanat ve Hobi Evi olarak yeniden dizayn ettik. Hanımlarımız burada daha önce eğitimlerini aldıkları filografi ve rölyef başta olmak üzere her türlü çalışmayı yapabilecekler. Doğal güzellikler ve yeşillikler arasında ulaşımın da kolay olduğu Sanat ve Hobi Evimizin bayanlarımızın başarılı çalışmalarına vesile olmasını diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Mustafa Özderya da mahalleye kazandırılan tesis nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy da günün anısına Başkan Altepe’ye üzerinde filografi ile ismi yazılmış olan bir tablo hediye etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, Sanat ve Hobi Evi’ni gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.