Hava Durumu

‘İKİ ŞEHİR ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ’

Bursa ile Kocaeli arasında kültürel, sanatsal ve eğitimsel olanlarda bağ kurmak ve karşılıklı kültürleri tanıtmak için kurulan BURKODER’in 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘İKİ ŞEHİR ARASINDA  KÖPRÜ OLACAĞIZ’
 

Bursa, Kocaeli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BURKODER) 1’inci Olağan Genel Kurul toplantısı önceki gün Karaman’daki dernek yerleşkesinde düzenlendi.  Yönetimin belirlediği kurulda Başkan Rahime Kangal olurken, Zeki Baştürk başkan yardımcılığına seçildi.  Nazire Kangal genel sekreteri olurken, Nilhan Çakır saymanlığa, Çiğdem Avine de üyeliğe seçildi. Dernek yedek üyelikleri ise Furkan Külçe, Fuat Doğan, Kenan Demircioğlu, Birsen İnandı ve Şeyma Külçe oldu. Denetleme Kurulu Güven Gökten, Sedat Karataş ve İrfan Şengül, Yedek Denetleme Kurulu da Emel Kan, Esen Balı ve Büşra Sever’den oluştu.

KARŞILIKLI KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ

Bursa ile Kocaeli arasında kültürel sanatsal ve eğitimsel etkinlikler düzenleyerek, karşılıklı kültürleri tanıtmak istediklerini belirten Rahime Kangal, “Bursa’da yaşayan Kocaelili hemşerilerimizi birbirleri ile tanıştırmak, kaynaştırmak ve dayanışmalarını sağlamak istiyoruz. Karşılıklı geziler düzenleyerek tarihsel ve turistik yerlerin gezilmesini ve tanıtılmasını amaçlıyoruz” dedi. BURKODER Başkanı Kangal, ayrıca derneğin kuruluş amacının üniversite öğrencilerine burs vermek, yoksullara ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.