Hava Durumu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mevzuat dışı sınavlar, yasak

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel okul ve özel eğitim kurslarının aralık ayında yapılacağını duyurduğu mevzuat dışı bursluluk sınavlarına yasak getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mevzuat dışı sınavlar, yasak
 Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Sabahattin Dülger, özel okul ve özel öğretim kurslarıyla ilgili çıkan haberler üzerine harekete geçti. Bazı özel okullar ve özel eğitim kurslarının aralık ayı içerisinde yapılacağını bilboard ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla duyurduğu mevzuat dışı bursluluk sınavlarına yasak geldiği açıklandı. Okullar, ilgili yasa ve yönetmeliklerde düzenlendiği şekliyle valilik izni aldıktan sonra sadece ocak, şubat ve mart aylarında bursluluk sınavı yapabilecek. Bu aylar dışında sınav yapan özel okul ve özel öğretim kurslarına yasal takibat yapılacağı öğrenildi.


Özel kurs ve okullara yazı gönderildi


İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla yazı gönderilerek, sınavların ancak ocak, şubat ve mart aylarında yapılabileceği, sınavlar öncesinde de valilik izni alınması gerektiği, izin alınmaksızın sınav yapılması halinde ise ilgili yasa gereğince işlem yapılacağı özel okul ve özel öğretim kurslarına bildirildi.



Gönderilen yazıda şöyle denildi:


"Basında yer alan haberler ile müdürlüğümüze ulaşan duyurulardan ilçemizde faaliyet gösteren bazı okul ve kurumlarda çeşitli adlarla mevzuata aykırı sınav yapılmak istendiği, bu amaçla kitlesel iletişim mecraları kullanılarak ilanlar verildiği anlaşılmaktadır. Yönetmeliğin 62. maddesinin 6. fıkrasında, “Kurumlar bu madde kapsamında valiliklerden aldıkları izinler doğrultusunda burs verilecek öğrenci ve kursiyer tespitine yönelik ocak, şubat ve mart aylarında sınav yapabilir. Kurumlar, valilik izni ile bursluluk sınavlarının reklam ve duyurusunu ek 4’üncü madde hükümleri çerçevesinde yapabilir” denildiğinden, ilçemizde faaliyet gösteren okul ve kurumlarda yapılacak sınavlar öncesi mevzuatın amir hükmünce izin talebinde bulunulması ve izinsiz sınav uygulamaları hakkında ilgili kanunun 7. maddesine göre işlem yapılacağının bilinmesi hususunda."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.