Hava Durumu

İlaç seferberliği başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Suriye’de en önemli ihtiyaç olan ilaç konusunda Bursa’da seferberlik ilan etmesinin ardından oluşturulan ilk Tır yola çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İlaç seferberliği başladı
Fomara’da gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bugün bizden talep edilen acil ihtiyaç maddelerini gönderdik. Halkımızdan ilaç konusundaki seferberliğe desteğinin sürmesini bekliyoruz. Ellerinde ne kadar kullanmadıkları ilaç varsa bize ulaştırsınlar. Hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimize destek olmak görevimiz” dedi.  

Suriye’deki savaşta yaralanan ve ilaç olmadığı için hayat mücadelesi veren Müslümanlar için Bursa’da başlatılan ilaç seferberliği, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çığ gibi büyüyor.

20 BİN KUTU İLAÇ

Bugün acil olarak oluşturulan ilk Tır’la bu ihtiyaçların bir kısmının karşılanacağını belirten Başkan Altepe, “İlk Betsmove Tır’da 20 bin kutu ilaç var. Bunların içinde enjektör, sargı bezi, çocuk ve hasta bezi bulunuyor. Yine uyku tulumu ve sedye deneme bonusu var. Hazır çorba ve yemek de yer alıyor. Acil bizden istedikleri maddelerdi” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, kampanya dahilinde toplanan ilaçların birkaç gün içinde peyderpey savaş bölgelerine gönderileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bu konuda seferberlik başlatarak halka çağrıda bulunmasının ardından oluşturulan ilk Tır, yola çıkarıldı. İlaç ve gıda maddelerinden oluşan yardım Tırı, Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanbey Otoparkı’nda düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.