Hava Durumu

İnegöl Belediyesi’nin Kurucu Başkanına Anıt Mezar Yapıldı

İnegöl Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Sadıkzade Süleyman Ağa ve eşi Rahime Şefika Hanımın mezar taşlarının da aralarında bulunduğu 22 tarihi mezar taşı ile Orhaniye Mezarlığında anıt mezar alanı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl Belediyesi’nin Kurucu Başkanına Anıt Mezar Yapıldı
 İnegöl Belediyesi, yapılan bazı düzenlemeler sonucu tahrip olan ve yerinden sökülen tarihi mezar taşlarını geleceğe taşımak adına, Orhaniye Mezarlığı içerisinde anıt mezar bölümü oluşturdu. İnegöl Belediyesi’nin 1870 yılında kuruluşunda Belediye Başkanlığı yapan ve devamında 1903 yılına kadar 3 defa göreve gelerek toplamda 15 yıl Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sadıkzade Süleyman Ağa ile eşi Rahime Şefika Hanımın mezar taşlarının da aralarında bulunduğu 22 tarihi mezar taşı, anıt mezarda koruma altına alındı.

ECDADIMIZA YAKIŞIR HALE GETİRDİK
Belediye Başkanı Alper Taban, tarihi mezar taşlarının geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması adına yapılan çalışmayı yerinde inceledi. Beraberindeki heyetle birlikte anıt mezarları inceleyen Başkan Taban, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün Orhaniye Mezarlığımızdayız. Burada anıt mezarlarımızla ilgili bir düzenleme yaptık. Bu konu bizler için çok kıymetli ve değerli. Burada en baştaki mezar taşına baktığımız zaman; İnegöl’ümüzün ilk Belediye Başkanı, 1870 tarihinde kurulmasıyla birlikte ilk Belediye Başkanlığımızı yapan Sadıkzade Süleyman Ağa’nın mezar taşı var ve onun eşinin hemen yanında mezar taşı var. Burada toplamda 22 tane mezar taşımızı arkadaşlarımız güzel bir hale dönüştürdüler. Tarih ve isimlerini de üzerine yazarak ecdadımıza yakışır hale getirmiş olduk.”

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
“Biliyorsunuz burada daha önce yol çalışmaları esnasında bir takım mezarların nakli gerekmişti. Beraberinde bir kısım mezar taşlarımızı da yine oradan buraya taşımış olduk. Tabi gelecekte güzel bir şekilde anılmak istiyorsak, güzel güzel yaşamak istiyorsak geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. Ecdadımıza güzel güzel hizmet etmişler, şehirlerimize, insanlarımıza eserler bırakmışlar. Biz de onlara sahip çıkarak burada güzel bir düzenlemeyle bu mekanın güzelleşmesini sağlamış olduk. Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkmamız gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Bunu sadece mezar taşı olarak da değerlendirmemek lazım. O bırakılan eserleri yaşatmak ve beraberinde onları yeni nesillere taşımak ve aktarmak adına da gayretlerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Tüm geçmişimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.