Hava Durumu

İnegöl'de Gaziler Günü törenle kutlandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl'de Gaziler Günü törenle kutlandı
 Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar; protokol üyelerinin Muharip Gaziler Derneği ve ardından 2 gaziyi evinde ziyaret etmesiyle devam etti. İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen, "Bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizi hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Ben ülkemizi bir çadır gibi görüyorum, direği şehitlerimiz ve gazilerimiz, örtüsü ise onlardan güç alan Türk ulusudur. Her kim ki bu çadırı yıkmaya yeltenecek olsa; ecdadından haliyle damarındaki asil kandan güç alan bu millet top yekün ona karşı koyacak, bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı, sizler gibi bir şeref sayacaktır. Ey şeref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, verecek olan gazim, unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrı, sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz, gözlerinizdeki ışıltı bizleri tarihimizin derin alıp götürüyor. Ve yine unutmayınız emanetiniz, emanetimizdir" dedi. 
Daha sonra şiirler okundu. Törene katılanlara ikramda bulunuldu. 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları protokol mensuplarının İnegöl muharip Gaziler Derneği ziyareti ile devam etti. Bir Güneydoğu ile bir Kıbrıs gazisi evlerinde ziyaret edildi. 
Öte yandan İnegöllü gazi ve şehit yakınları dernek kurmak istiyor. 1995 yılında polis memuru olarak çalışırken bombalı saldırıda yaralanarak gazi olan ve 2000 yılında emekli edilen 44 yaşındaki Yavuz Demirkol, 2012 yılında Terörle Mücadele Yasası'nın kendisine verdiği haktan yararlanarak mesleğine geri döndü. İnegöl’de bir dernek kurmak istediklerini belirten Demirkol . Türkiye Muharip Gazileri Derneği’ni kanunî engeller yüzünden kuramadıklarını illeri sürerek, yetkililerden yardım talep etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.