Hava Durumu

İnegöl'deki Olukman Tekke Göleti 2020 yılında açılacak

BURSA’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce İnegöl ilçesindeki yapımı devam eden Olukman Tekke Göleti’nin 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl'deki Olukman Tekke Göleti 2020 yılında açılacak
 DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama, içmesuyu ve arıtma, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santrallerini inşa etiklerini belirtti. Vatandaşın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Mevlüt Aydın, “Ayrıca direkt yada dolaylı gerçekleştirilen HES’lerle 2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitesini 2019 yılı Haziran ayı itibariyle 99 milyar kilovatsaate yükselttik. Böylelikle kaynaklar içinde HES’ler ilk sırayı almış ve son 16 yılda 4.856 adet taşkın koruma tesisi tamamlanarak, arazilerin ve yerleşim alanlarının taşkınlardan en az zararla etkilenmesi sağlamıştır” dedi.


Aydın, DSİ’nin yatırımlarıyla Bursa’nın verimli topraklarının su ile buluştuğunu, vatandaşların da kaliteli su tüketme imkanına kavuştuğunu vurgulayarak, “Çalışmaları devam eden İnegöl Olukman Tekke Gölet’inde depolanacak su ile 1.550 dekar tarım arazisi sulanacak. Olukman Tekke Gölet’inde depolanacak 439 bin metreküp su vasıtasıyla İnegöl’e bağlı Olukman, Tekke ve Bayramşah köylerine ait tarım arazileri sulanacaktır. Tekke Gölet’inin 2020 yılında bitirilmesi hedeflenmekte” diye konuştu.



Aydın, proje sahasında yaşamlarını sürdüren vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından birisinin tarım olduğunun altını çizerek,”Tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını öngörüyoruz. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkanlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir. Olukman Tekke Gölet’inin tamamlanmasıyla 1.550 dekar arazide yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı fiyatlarıyla yıllık 3,065 milyon TL’lik net gelir artışı elde edilmesi hedeflenmekte. Gölet inşaatında bu güne kadar; 258.582 metreküp kazı, 1.415 metreküp, 9.890 kg çeşitli demir işleri, 31.800 kg cebri boru, 5.910 metre PE100 boru döşenmesi imalatları yapılmıştır“ değerlendirmesinde bulundu. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.