Hava Durumu

“İnegöl İçin Omuz Omuza Çalışıyoruz”

İnegöl Belediyesi’nin her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği bu hafta Dr. Halilbey Camisinde gerçekleştirildi. Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Omuz omuza İnegöl’ümüzü var olduğumuz noktadan daha iyi bir noktaya taşıyabilir miyiz düşüncesiyle çalışıyoruz. Eksiklerimizin de farkındayız. Yapabileceklerimizin de farkındayız. Dolayısıyla bu birliktelikten doğabilecek sinerjiyle, enerjiyle şehrimizin ihtiyaçlarını hızlı hızlı gidermek istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“İnegöl İçin Omuz Omuza Çalışıyoruz”
 Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınmasının ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Yenice Mahallesinde bulunan Dr. Halilbey Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa ve Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının cami yakınındaki bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, Yenice Mahallesinin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

SAHAYA ÇIKMADAN VATANDAŞI DOĞRU ANLAYAMAYIZ
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban kısa bir selamlama konuşması yaptı. Taban, “Her Cuma sabahı farklı bir mahallemizde, farklı bir camimizde bereket sofrası buluşmaları yapıyoruz. Burada olabildiğince vatandaşlarımızı dinlemeye, onların öneri, istek, eleştiri ve taleplerini almaya gayret ediyoruz. Tabi normal şartlarda güne başladığımızda içeri giren çıkanımız, gelen gidenimiz eksik olmuyor. Ama sahaya çıkmadığımız sürece de sahayı anlamıyoruz. Vatandaşı doğru anlayabilme adına bu buluşmalar faydalı oluyor” dedi.

“SAMİMİYETLE VE AZİMLE ÇALIŞIYORUZ”
“Vatandaşlarımızın, ekibimizin, teşkilatımızın destekleriyle iyi niyetle, samimiyetle, azimle çalışıyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Bu işin gecesi gündüzü, mesai sonrası kavramı diye bir şey de yok. Sürekli mesai içerisindesiniz. Dolayısıyla olabildiğince gayretli bir şekilde hizmet etmek üzere çalışıyoruz. Bugün de burada AK Parti İlçe Başkanım, meclis üyelerim, yönetici arkadaşlarım hep birlikte buradayız. Omuz omuza İnegöl’ümüzü var olduğumuz noktadan daha iyi bir noktaya taşıyabilir miyiz düşüncesiyle çalışıyoruz. Eksiklerimizin de farkındayız. Yapabileceklerimizin de farkındayız. Dolayısıyla bu birliktelikten doğabilecek sinerjiyle, enerjiyle şehrimizin ihtiyaçlarını hızlı hızlı gidermek istiyoruz. Biliyorsunuz hızlı bir büyüme var. Son 10 yıla baktığımız zaman yıllık 6-7 bin bandında sürekli bir büyüme var İnegöl’de. Aslında rakamlar küçük gibi gözükebilir ama bu ülkede 2 bin nüfuslu ilçeler var. Baktığınız zaman İnegöl’de de her yıl 3 tane ilçe kurulabilecek bir nüfus artışı var. Tabi sürece yeni katılan bu insanların eğitim, sağlık, barınma, yol, çocuk oyun alanı, otopark, yeşil alan gibi bir sürü ihtiyacı oluşuyor. Bir taraftan mevcut durumun rehabilitasyonu, bir taraftan eksiklerin giderilmesi ve yeni katılan insanların da bu sürece entegre edilmesi gibi pek çok konu başlığı altında çalışıyoruz. Sizlerin de sormak istedikleri varsa onları da cevaplamak isteriz. Soframıza iştirak ettiğiniz için çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrası muhtar Halil Peynirci ve mahalle sakinleri mahalleleri hakkındaki talep, öneri, şikayet ve merak ettikleri konuları Belediye Başkanı Alper Taban’a sordu. Başkan Taban tüm sorulara yanıt vererek vatandaşı bilgilendirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.