Hava Durumu

İNEGÖL VE DOĞUBEYAZIT TEK YÜREK OLDU

İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleşen 4 günlük Doğubayazıt gezisinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi. İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, Doğubayazıt için yapılacak çok işlerinin olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İNEGÖL VE DOĞUBEYAZIT  TEK YÜREK OLDU
 Geçtiğimiz şubat ayında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine koordinatör olarak atanan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki ekip bu yıl ilk kez düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivalinin açılışına katılmak ve temaslarda bulunmak için Doğubayazıt'ı ziyaret etti. Açılışa  Bursa Milletvekillleri Muhammed Müfit Aydın ve Osman Mestan'da  katıldı. Bursa ve İnegöl'den 18 basın mensubunun katıldığı gezide İnegöl Belediyesinin Halk Dansları Toğluluğu'ndan 30 kişilik grupta ayrıca renk kattı.

 

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Doğubayazıt’a giderken yol boyunca çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, geri de kalan altı aylık dönemi anlatırken, ''Görevi devraldığımızda Doğubayazıt Belediyesi borç batağı içindeydi. Çoğu Bankamatik memuruydu. 450 olan personeli ile Belediyecilik adına yıllarca hiçbir şey yapılmamış. Sokaktaki vatandaşlar ile sürekli irtibat halindeydim. Bütün bilgi ve deneyimlerimizi Doğubayazıt'a aktarıyoruz. İnegöl- Doğubayazıt arasında ciddi anlamda yakınlaşma sağladık. Doğubayazıt'ta yaşayan insanlar temizlikten yol çalışmalarına kadar belediye hizmetlerini hissetmeye başladılar ve insanlar bu hizmetlerden çok memnunlar ''diyerek değerlendirdi.   

“REFAH SEVİYESİ YÜKSELECEK”

Doğubayazıt kaymakamı Ulaş Akhan ile Belediyecilik tecrübelerini paylaştığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğubayazıt'ın daha farklı yönlerini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti. İnegöl Caddesinde,  İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekipleri tarafından oynanan gösteri sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, Doğubayazıt halkına daha fazla yatırım ve hizmet sağlayarak buradaki refah seviyesini yükseltmek istediklerini ifade etti.

“BURADA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Doğubayazıt için daha yapılacak çok işleri olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı  Aktaş,' 'Doğubayazıt sınır şehridir, Ağrı; Tarih, Turizm ve Kültür şehridir. İnanıyorum ki bugünden sonra Doğubayazıt'a ilgi artacaktır. Bunun yanında burada yaşayanlarında bunu istemesi gerekmektedir. Bu heyecanı da sokaklarda görüyoruz. Burada çalışmalar devam ediyor ve yapılacak daha çok işler var. Sayın kaymakamımız önderliğinde bizde tecrübelerimizi paylaşıyoruz.'' dedi.

BAKANLARDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI…

Festivalin bir diğer konukları ise Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bursa Milletvekillerimiz Müfit Aydın ve Osman Mestan oldu. Siyasetçiler, Doğubeyazıt halkına birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

TAM BİR TURİZM CENNETİ…

Ağrı Dağı başta olmak üzere İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Nuh'un Gemisi, Meteor Çukuru gibi tarihi ve turistlik yerleri ile Doğubeyazıt tam bir turizm cenneti denilebilir. Gürbulak sınır kapısı ile bölge ekonomisini canlı tutan başka bir yer.

HALK BİR UMUTLA BEKLİYOR...

Güneydoğu ve Doğuda yaşayan insanların kader ve acıları koyu bir bulut gibi takip  ediyor. Yoksullaşmış ucu bucağı gözükmeyen ekilebilir arazilerinde kuşların bile uçmadığı Doğu insanı asık suratlı oligarşik bürokrasinin maaşlı memurlarının insafından kurtarılmayı hasretle ,özlemle umutlarını yitirmeyen gözlerdeki parıltının yaydığı ışıkla bekliyor.

Bizler de gezimizin arta kalan zamanlarında Doğubeyazıt sokaklarında halkın nabzını ve düşüncelerini almak için esnaf ve vatandaşlarla konuştuk. Sokaktaki vatandaşlarla yaptığımız sohbetlerde şunu anladık ki ,''Burada yaşayanlar ve esnafların büyük bir kısmı devlet görevlilerine mesafeli olması dikkat çekici. Burada ki halkın birçoğu derdini anlatacak bir yetkiliye ulaşamaması, bir de buradaki sınır kapısının kapanması ile geçim kaynaklarının azalması ve sınır kapısının ticaret yapmak için tekrardan açılmasını istemektedirler. Bu sınır kapısı açıldıktan sonra buradaki esnafların iş hacminin artması ile buraya daha çok insanın alışveriş yapmak için yöremize geleceğini dile getirdiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.