Hava Durumu

İnegöl’den Bosna’ya gönül köprüsü

Bursa Balkan Kadınlar Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan, ‘Uluslararası, Kadın ile Barış Sempozyumu’ programına katılacak olan Bosna’da savaş mağduru olmuş kadınların ilk durağı İnegöl oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl’den Bosna’ya gönül köprüsü

Uluslararası Kadın ile Barış projesi kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bosnalı kadınlar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın misafiri olarak ilk önce ağırlanırken İnegöl Kent ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzelerini gezerek şehir hakkında da önemli bilgiler aldılar. İnegöl’ün önemli değerleri hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Başkan Aktaş, Bosna’daki kardeş şehir olan Donji Vakuf’ta yapılan çalışmaları da anlattı.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Biz Bosna davasına hiçbir zaman milliyetçilik gözüyle bakmadık diyen Aktaş; “Avrupa’nın 1xbet ortasında Bosnalı Müslümanlara yapılanlar bir zulümdü. Biliyoruz ki kelimelerin tarif edemeyeceği kadar acılar yaşadınız. Bu acıları sizlere unutturmak ve birlikte daha güzel günlere ulaşmanız için biz sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de yaşayan her insanın gönlünde Bosna’dan bir parça vardır. Dualarında da her zaman Bosnalı Müslümanlar yer etmektedir.

“BOSNA TÜRKLERE EMANETTİR” 

Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç de konuşmasında, “Biz Bosna iç savaşında mağdur olan kadınlar olarak yaşadığımız bütün acıları bir kitap haline getirdik. Savaş mağduru kadınlar olarak tek istediğimiz, sürdürdüğümüz haklı davamızda Türk kadınlarının bizi anlamaları ve her zaman bizim yanımızda olmalarıdır. Şunu da çok iyi biliyoruz ki Aliya İzzetbegoviç Bosna’yı Türk Milletine emanet etmiştir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.