Hava Durumu

İnegöl’den Hollanda’ya bin ton salça ihracatı

BURSA’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından salça sezonunun startı verildi. İlçede üretilecek bin ton biber salçası Hollanda'ya ihraç edilecek. İlçede ayrıca bu dönem 500 ton domates salçası üretilecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl’den Hollanda’ya bin ton salça ihracatı
 İnegöl'de kadın gücünün kullanıldığı salça üretim tesislerinde sezon boyunca üretilecek salçalar Türkiye’nin her yerine gönderilecek. Büyük bir titizlikle üretilen biber salçaları da Hollanda’ya ihracat edilecek. Kooperatif yönetimi, küçükbaş kurban kesip dualar ederek salça sezonuna start verdi.


ÜRETİMİ ARTIRDIK



Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur açıklamasında, salça sezonunu açtıklarını belirterek, “Farklı illerden iyi domatesler seçerek salça çalışmalarına başladık. Salçalık domatesin kilosu 70 kuruştan aldık. Şuanda 80 ton civarında domatesimiz var. Kurban bayramına kadar tüm tüketicilere yetecek kadar taze salçamız çıkacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üretim çıtamızı biraz daha yükseltmek istiyoruz. Nüfusumuz artıyor, markamıza yönelik talep artıyor. O nedenle üretimimizi bu sene yüzde 20’ler seviyesinde artıracağız. Bu sene domates fazla ekildi” dedi.



YURTDIŞINA İHRACAT



İç talebi karşılamanın yanında Hollanda’ya bu sene de biber salçası ihraç edeceklerini aktaran Uğur, “Ağustos ayının sonuna doğru biber salçası üretimimize başlayacağız. Biber salçası ihracat hedefimiz bin ton civarında olacak. Hollanda'ya bin ton biber salçası ihraç edeceğiz. Bu sene biber sıkıntımız da ihracat sorunumuz da yok. Gıda tarımsız, tarım kooperatifsiz olmaz. Son yıllarda devletin tarıma bakış açısı gelişmiş durumdadır. Tarım sektörünün yeniden ayağa kalkacağını düşünüyorum. Çiftçiye desteğin artması lazım” diye konuştu.



Salça üretiminde kadın işgücünden yararlandıklarının altını çizen Uğur, Kula Salçası'nın lezzetinin de buradan geldiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.