Hava Durumu

İnesmek kursiyerlerine kanser semineri

Ocak ayında İnegöl’de hizmet vermeye başlayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) İnegöl halkını kanser konusunda bilinçlendirmeye yönelik başlattığı seminerlerine İnesmek kursiyerleri için yapılan özel seminerle devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnesmek kursiyerlerine  kanser semineri

İnesmek’in Cuma Mahallesi kurs merkezinde farklı branşlardaki kurslara devam eden 200 bayan kursiyer için düzenlenen seminere Sağlıklı Yaşam Merkezi Eğitim Birimi Sorumlusu Ebe Semiha Aksoy, İnegöl KETEM sorumlu hekimi Simge Tezel ve Sağlıklı Yaşam Merkezi Diyetisyeni Şenay Ayva konuşmacı olarak katıldı. Bursa´da 2015 yılı kayıtlı kanser hastası sayısının 91 bin 818 olduğunu aktaran Aksoy, “Her yıl yaklaşık 6 bin-6 bin 500 kişi yeni kanser tanısı alıyor. Her yıl yaklaşık 3 bin-3 bin 300 kişi kanserden ölüyor” diye konuştu.

KANSER TARAMASI YAPTIRIN
Kanser taramasının, hiçbir şikâyeti olmayan sağlıklı bireylere uygulanan, en iyi casino siteleri bazı kanser türlerinin erken saptanabilmesini ve daha kolay tedavi edilebilmesini sağlayan programlar olduğunu söyleyen Ebe Semiha Aksoy, “Taramalar için bugün 1 saat, yarın bir hayat” diye konuştu.

Ölüm nedenlerinin başında meme kanserinin geldiğine işaret eden Aksoy, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Kadınların kendi kendine meme muayenesi yapabileceğine dikkat çeken Aksoy, “20 yaşından sonra her kadın her ayın aynı günü kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır. 40 yaşından itibaren tüm kadınlar herhangi bir şikâyeti, risk faktörü veya ailede meme kanseri olmasa bile 2 yılda bir mamografi çektirmelidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.