Hava Durumu

İsmet Su:''Bursa'ya sahip çıkalım''

AK Parti 24. ve 25. Dönem Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Düşünce Kulübü Çalıştayı’nın konuğu oldu. Su, “Bursa ovasında önceden meyve ve sebze tarlaları vardı, 1970’lerden bugüne kadar iyi koruyamadığımız için maalesef beton bahçelerine dönüştü” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İsmet Su:''Bursa'ya sahip çıkalım''

Bursa Düşünce Kulübü (BDK) ilçe Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro olarak katıldığı Çalıştayı, Dobruca Tesisleri’nde gerçekleştirildi. AK Parti’nin 24’üncü ve 25. Dönem milletvekili İsmet Su’nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut,  ortak değer olarak gördükleri Bursa için düşünmeye, katkı koymaya devam ettiklerini dile getirdi. Yakut, “Yaşadığımız kent için elimizi taşın altına koymak zorundayız. Çünkü bu şehir, tarihiyle, kültürüyle çok farklı bir konumda. Bizler sahip çıkar değer verirsek, şehrimiz turizmin başkenti olur. Her alanının kazananı olur” şeklinde konuştu.

RANT KAVGASI

Düşünce Kulübü’nün Çalıştayı’na konuk olan, 2011 ve 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti listesinden Bursa milletvekili seçilen İsmet SU da Bursa’nın çok farklı özellikleri olan bir şehir olduğunu kaydetti. Su, Çalıştay’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bursa uzun yıllardır göç alıyor. Özellikle 70’li yıllardan sonra bu kent bir travma geçirdi. Diğer bir açıdan baktığımızda ise Allah Bursa’yı bütün güzellikleriyle özenerek, beğenerek yaratmış. Aslında ülkemiz güzel ama bu şehre geldiğinizde insanın içi bir hoş oluyor. Altıyla, üstüyle, maddi ve manevi varlıklarıyla çok farklı bir yer burası. Bir şehre aşık olunur mu? Olursanız onu adına Bursa denir. Peki, Rabbimizin lütfettiği bir şehirde yaşarken, kavga niye yapılır, niye kavga edilir? Bir kısım şeyleri unutursak, dünyevileşirsek, o zaman bir kavga başlar. Nedir o kavganın adı? Mal toplama kavgasıdır. Daha fazla rant elde etme, daha fazla benlik kavgasıdır. Onun sonu da huzursuzluktur. Allah’ın bize verdiği bu nimetlerin içinde insanın kendi kendisine eziyet etmesidir. Şehre her geldiğimizde, Bursa’nın adeta yağmalandığını görüyorum. Tarlasını satıp ovaya gece kondu dikenlere birileri göz yumuyor. Güzelim şehrin kocaman ovasında meyve ve sebze ekilmesi gerekirken, beton tarlalarına, bahçelerine dönüştürülmüş durumda. Caddenin kenarına aracınızı park edince çekiliyor. Neden? Hatalı yere park ettiğiniz için cezalandırılıyorsunuz. Ama beton yığınlarına dönüştürülen Bursa ovası yağmalanırken, kimse görmüyor, ceza kesmiyor. Bu manzaranın ortaya çıkmasında suç işleyen birileri var, bu suça da göz yuman birileri var. Hangi dönemde olursa olsun. Kim yönetirse yönetsin. Orta yerde bir ayıp var. Bursa'da geldiğimiz nokta bu. Şehrin yağmalanması başlayınca, Allah’ın tüm güzellikleriyle bize bahşettiği Bursa huzursuz bir şehre dönüştü. Armut, şeftali, sebze yetişen Bursa ovasında, verimli binalar evler (!) yetişmeye başladı” diye ifadeler kullandı.

‘PROBLEMLERİ ÇÖZMELİYİZ’

Mahallelerde, caddelerde kavga ve geçimsizliğin önüne geçilmesi için doğru işler yapılması gerektiğini vurgulayan AK Partili İsmet Su, son olarak şöyle konuştu: “Şehir hızla gelişiyorsa, bunun tekniği vardır. Kentin planlaması nasıl yapılacağına dair dünyada bunun örnekleri vardır. Oturduğun yerde, fikir, proje üretemiyorsan, gidersin dünyanın gelişmiş ülkelerine oradaki insanlardan ilmini alırsın. Bursa'nın gerçeklerine göre şehir kurarsın. Çarpık yapılaşmanın, hızlı yapılaşmanın önüne geçilecek bilgileri alırsın, vatandaşını huzura kavuşturur, kentleri ve şehrini inşa edersin. Şehirler doğru inşa edilirse insanı ihya etmiş olursun. Buradan yola çıkarak, Bursa için iyiyi, güzeli düşünmek, doğru adımlar atmak zorundayız. Şimdi huzurla yaşanan bir şehirden, huzursuz bir çevrilme, dönüşme ve eğilme var. Bursa’da yaşayan bir insan olarak sadece işimize gidelim para kazanalım mantığı ile hareket etmemek zorundayız. Yaşadığımız şehirdeki problemleri çözmek, oluşabileceğini, yaşanabileceğini tahmin ettiğimiz problemleri oluşmadan çözüm üretmek zorundayız. Bunları yapmak için illa milletvekili olmaya, belediye başkanı olmaya, cumhurbaşkanı olmaya gerek yok, herkes bu toplumun ferdi olarak düşünce üretmeli ve toplumla paylaşmalı" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.