Hava Durumu

İSPANYOL MÜSLÜMANLAR BURSA’YI GEZDİ

Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İspanyol öğrenciler, Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi, Uludağ’da piknik yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İSPANYOL MÜSLÜMANLAR BURSA’YI GEZDİ
 

Yaptığı sosyal faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği yöneticileri,  İspanya’nın Granada şehrinde farklı okullarında eğitim gören 20 yabancı öğrenci ve üç öğretmene Bursa’da unutulmaz anlar yaşattı.  Kentin tarihi mekanları gezme fırsatı yakalayan talebeler ve belletmenler, Osmanlı’nın imza attığı eserlere hayran kaldılar.   Davetli olarak geldikleri Türkiye’de Türk tarihini ve İslam kültürünü inceleme fırsatı yakaladıklarını söyleyen öğretmen Muhammet Çuharrez, geçmişin izlerini Bursa’da görmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

‘ENDÜLÜS’E GİDECEĞİZ’

İspanya’dan gelen Müslüman kardeşlerini Bursa’da ağırlamaktan büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Dernek Başkanı Osman İpekçioğulları, “Tarık Bin Ziyad’ın torunlarıyla bir araya geldik. Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını birlikte gezdik, Kendilerine Bursa’yla ilgili bilgiler verdik. Önümüzdeki yıl bizlerde İspanya’ya gideceğiz. Kardeşlerimizle birlikte tabiat harikası olan Uludağ Sarıalan’da piknik yapıp unutulmaz anlara imza attık. Farklı atmosfer yaşamalarını sağladık. Nasip olursa önümüzdeki yıl, yönetim kurulundan arkadaşlarımızla  Endülüs medeniyetini, El Hamrasarayının muhteşem mimarisini ve buradaki eserleri yakından tanıma fırsatı yakalayacağız” dedi.

SEVİLLA’YA CAMİ YAPTIRACAKLAR

Dört yıl önce Müslüman olduğunu belirten Muhammet Çuharrez, yakın gelecekte Granada ve Sevilla’da eğitim yuvaları açmak istediklerini ifade etti. Çuharrez, şunları söyledi: “Hedefimiz  Sevilla’da cami, Granada’da kapsamlı bir okul yaptırmak. Bunun için Türkiye ve Bursa’daki kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. İspanya’da Müslümanların nüfusu iki milyona yakın. Bizim amacımız, eğitimli gençler yetiştirmek. Allah ve Resulünü doğru tanıyan bireyleri İspanyol toplumuna kazandırmak. Dolayısyla yardıma ihtiyacımız var. Yapacağımız hizmetler dünya barışı için çok önemli” diye konuştu. OSMAN ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.