Hava Durumu

İTSO’dan Koronavirüs Tedbiri

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, TOBB tarafından oluşturulan sistemde Oda üyelerinin e-imzalı ve barkodlu Faaliyet Belgelerini online ortamda ücretsiz şekilde temin edebilecekleri müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İTSO’dan Koronavirüs Tedbiri
 İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Oda üyelerinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan sisteme üye olarak e-imzalı ve barkodlu Faaliyet Belgelerini online ortamdan ücretsiz şekilde alabileceklerini ve bu suretle koronavirüse karşı tedbir sağlayabileceklerini duyurdu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Dünya genelinde artan Koronavirüs (Covid-19) tehdidine karşı ülkemizde de geniş çaplı önlemler alındığını belirten İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Koronavirüse karşı yürütülen tedbirler kapsamında üyelerimizin herhangi bir risk almadan faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından hayata geçirilen uygulama çerçevesinde Faaliyet Belgesi hizmetimizi online ortama taşımış bulunuyoruz. TOBB tarafından hizmete alınan yeni sisteme üye olan Odamız üyeleri, mesai saatleri içerisinde internet üzerinden e-imzalı ve barkodlu şekilde Faaliyet Belgelerini alabilecekler. Bu sayede Odamıza gelmek zorunda kalmadan ekstra iş yükünden ve vakit kaybından kurtulacak, aldıkları Koronavirüs tedbirlerini de bozmamış olacaklar. İTSO olarak, başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere hizmetin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Birliğimizin destekleriyle Odamız olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

SİSTEME NASIL ÜYE OLUNUR?

Sisteme üyeler çok basit ve kısa sürede üye olabilir.

1-Bilgisayarımızın tarayıcısından uye.tobb.org.tr adresine girilir.

2-Açılan Ekranda üst kısımda “FİRMA” seçilir daha sonra alt kısımda yer alan “ÜYE OL” seçeneği seçilir.

3-Gelen ekranda, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçilir, Üye vergi kimlik numarası ve temsilci/yetkili T.C. Kimlik numarası girilerek “DOĞRULA” butonu seçilir.

4-Sistemde kayıtlı olan Cep Telefonu numaranıza gelen Doğrulama kodunu girin. Gelen ekrana mail ve şifrenizi girerek kayıt tamamlanır.

Not: Eğer sistemde telefon numarası bulunamadı ise 0 224 714 82 60 numaralı telefonu arayarak üyeliğiniz için cep telefonu numaranızı ekletin. Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra aynı şekilde kaydınızı oluşturmaya devam edebilirsiniz.

 

SİSTEMDEN BELGE NASIL ALINIR?

1-Giriş yaptıktan sonra sol üstte yer alan menü tuşuna tıklayarak “yeni belge talebi”ni seçiyoruz. Belge Adı bölümünden “FAALİYET BELGESİ” belgesini seçiyoruz, Teslimat Şekli “Mesai Saatlerinde e-İmzalı” ve Belge Adedi 1 seçilecek. Ekle denildikten sonra alt kısımda oluşan belgeyi seçerek ödeme yap butonuna basınız.

Not: Odamızda bu belge ücretsizdir. Diğer odalarda ücret talep edildiği için sisteme ödeme ekranı eklenmiştir. Oda üyelerimizden bu işlemle ilgili ücret talep edilmeyecek ya da üyeliklerine borç tahakkuku girilmeyecektir.

2-Menü butonu tıklanır ve Belge Talep Takip butonuna giriş yapılır. Oluşturduğunuz belgenin seç butonunu tıklayarak görüntüle butonu ile belgenizi görüntüleyip çıktı alabilir ya da bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Not: Oluşturulan belgelerde yer alan kare kodu cep telefonunuzun kamerasına okutarak doğrulama işlemini yapabilirsiniz.

 


AİDAT SORGULAMA VE ÖDEME

Sistemden aidatınızı sorgulayabilir, ödeme yapabilir ve önceki dönem ödemelerinize ait makbuzları görebilirsiniz. Borç ödeme ekranın çıkan 3D Tahsilat ekranı ile güvenli bir şekilde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.