Hava Durumu

İZNİK BELEDİYESİ-İZNİK İYİLİK SAĞLIK ELÇİLERİ PROJESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

İlçemizde uygulanacak olan Sağlık Okur Yazarlığı Projesi (İyilik Sağlık Elçileri)'nin Planlama çalışmaları devam ediyor. İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediye Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü projenin ilk istişare toplantısı İznik Kaymakamlığı Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonunda İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar'ın başkanlığında gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2020 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2020 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İZNİK BELEDİYESİ-İZNİK İYİLİK SAĞLIK ELÇİLERİ PROJESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
 Projenin Planlama İstişare Toplantısına İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Timur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, İlçe Okul Müdürleri ve yöneticileri ile 6 ve 7'inci sınıf öğretmeleri katıldı.

 

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediye Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü protokolünde gerçekleşecek olan İznik İyilik Sağlık Elçileri projesi hedef 2023 yılına kadar sürdürülecek. Program hazırlık döneminde Ortaokul 6 ve 7'inci sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında ise tüm Ortaokul sınıflarında uygulanacak.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil'in açılış konuşması ile başlayan program, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Timur'un Sağlık Yazar Okurluğu verilerinin paylaşması ile devam etti.  İl Sağlık Müdürlüğü İyilik Sağlık Elçileri Koordinatörü Mehmet İlker Ünal ise yaptığı açıklama da "Hedef 2023 Yılında Sağlık Okur Yazarlığı Yükseltilmesidir. İnsanlarımızın daha sağlıklı yaşamaları ve bilinçlendirmeleri amacı ile proje uygulamaya konuldu" dedi.

 

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ise konuşmasında "İznik İyilik Sağlık Elçileri Projesi ile gelecek nesillerimizi garanti altına almak  ve bilinçli sağlık elçileri yetiştirmektir. Bu projeye siz değerli Eğitim camiasının gönülden destek vermenizi istirham ediyorum. Daha yaşanabilir ve sağlıklı toplumların gelişmesi için bu projeye gönülden bağlanmalıyız. Olsun diye değil de, gönülden yaparsak inanıyorum ki bu proje hedefine ulaşır" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.