Hava Durumu

İznik’e kent kimliği projesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan proje ile İznik’in kent kimliğine katkı sağlayacak yeni yapılar oluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İznik’e kent kimliği projesi
 3. sınıf mimari tasarım stüdyosu yürütücüleri Yard. Doç. Dr. Açalya Alpan, Yard. Doç. Dr. Kader Reyhan ve 21 kişilik öğrenci grubu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. Projenin maksadı, tarihî bir yer olan İznik ilçesinin kent kimliğini irdeleyip, İznik’e olumlu katkıda bulunacak sosyal etkileşim kuran yeni mekânlar oluşturmak. İznik’in tarihî kimliğini anlayabilmek maksadıyla 21 öğrenci ilçeyi gezdi. Elde edilen veriler ile öğrenciler, kent kimliğini ve halkın isteklerini dikkate alarak, İznik ilçesinin çeşitli alanları için “hayat merkezi” projesi geliştirecek. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Sargın “İlçemizin gelişimi için bu tür çalışmaları destekliyoruz. Bu kapsamda birçok üniversite ve akademisyenle ilçemiz üzerine projeler yürütüyoruz. Bugün de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan kent kimliği ve yaşam merkezi konulu proje hayata geçiyor. Bu proje kapsamında İznik’in tarihi kimliğini anlayabilmek maksadıyla hocalarımız ve öğrencilerimiz teknik bir gezi gerçekleştirdi. Çalışmaları dolayısıyla hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.