Hava Durumu

Kaçak yapılara 'Yıldırım' müdahale

Kentsel dönüşüm yatırımlarına devam eden Yıldırım Belediyesi kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kaçak yapılara 'Yıldırım' müdahale
 Kentsel dönüşüm hamlesiyle çarpık yapılaşmayı engellemeye hedefleyen Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2016’da tespit ettikleri 104 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirirken, 2017’de 24 adet kaçak yapıyı yıktı. Yaptıkları uygulamalarla kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sonucunda kalitesiz ve eksik malzeme ile inşa edilen ve güven vermeyen yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Asıl amacımız birinci derece deprem kuşağında yer alan ilçemizde olası felaketlerde yaşanabilecek kayıpların önüne geçmek” dedi.

Kaçak ve şehir estetiğini bozan yapılaşma nedeniyle vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirten Edebali, “Bizim önceliğimiz insanlarımızın yaşam hakkı. Bunu tehdit eden yapılaşmaya göz yummamız söz konusu olamaz. Bu hassas konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyor, modern Yıldırım’ın inşasında bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu. 

Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme yolunda kararlılıkla ilerlediklerinin de altını çizen Edebali, “Yıldırım’ı yeniden ayağa kaldıracak kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam sunacak. Modern Yıldırım’ın inşa sürecinde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine izin vermeyeceğiz. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getiriyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.