Hava Durumu

Kadınlar, şiddete karşı 'judo' öğreniyor

BURSA'da kadınlar, şiddetin yanı sıra kapkaç ve taciz gibi olaylara karşı da korunabilmek için savunma ve saldırganı etkisiz hale getirmek amacıyla judo öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kadınlar, şiddete karşı 'judo' öğreniyor
 Türkiye gündemindeki 'kadına şiddet' haberleriyle bilinçlenen farklı meslek gurubundaki kadınlar, judo sporuna ilgi göstermeye başladı. Toplu taşıma araçlarında, sokakta, iş yerinde ya da çevrelerinde yaşanan taciz, şiddet, kapkaç ve gasp gibi olaylara karşı kendilerini savunmak isteyen kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde şiddetten nasıl uzak duracaklarını ve kendilerini nasıl koruyacaklarını öğreniyor.

'BU BİR BAŞLANGIÇ'

Eğitim çalışmalarına katılan ve yoga eğitmeni Bilge Arı, judoya devam ederek kendilerini daha da geliştireceklerini belirtti. İnsanın en çok ihtiyaç duyduğu duyguların başında güvenlik hissinin gelidiğini dile getiren Arı, "İnsanların strese girmesinin sebebi bu güvenlik duygusunu hissedememeleridir. Kendimizin güvenlik alanlarını arttırmaya çalışıyoruz. Kas gücünden ziyade tekniğin ne kadar kolay olduğunu öğrendik. Bundan sonra erkekler kadınlara saldırmadan önce iyi düşünsün çünkü altından kara kuşak çıkabilir, bu bir başlangıç" dedi. 

5 DERSTE TEMEL EĞİTİM

Kadınların temel olarak kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmesi gerektiğini belirten Judo Antrenörü Önder Mocu, "Kadınların şiddetten nasıl uzak duracaklarını, kendilerini nasıl koruyacaklarını ve olay anında nasıl farkına varıp oradan uzaklaşmaları gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz. Şiddete şiddetle karşılık vermektense, oradan uzaklaşmayı öğrenmeleri gerekiyor. O yüzden Judo ve Jusi eğitimlerine başladık. 5 derste konu başlıkları olarak olay anını değerlendirmeyi, oradan uzaklaşmayı, aletli materyal kullanarak bertaraf etmeyi, elbise kullanmayı ve soğukkanlı davranabilmeyi öğretiyoruz. Şiddetin neler doğurabileceğini bilen kadınlar olursa, çok daha öncesinde farkına varacaklar. Kendini daha iyi kontrol edebilen kadınlar olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.