Hava Durumu

Kafe işletmecisinden örnek davranış

BURSA Nilüfer’deki Kafe İşletmecisi Fatih Koçak, Bursa’daki bedensel ve zihinsel engelliler ve aileleri için iki günlük eğlence düzenledi. Nilüfer Çalı Mahallesi’ndeki kafesini iki gün süre ile bedensel ve zihinsel engelliler için tahsis eden işletmeci, amacının toplumda engelli bireylere karşı farkındalık oluşturmak ve diğer işletmeleri de benzer etkinlikler için teşvik etmek olduğunu söyledi.Engelliler için farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren etkinliğe 80 dolayında engelli çocuk aileleri ile katıldı. Etkinliğe katılanlar, eğitmenleri eşliğinde denge oyunu, çuval oyunu oynadı ve söyledikleri şarkılar ile doyasıya eğlenerek farklı bir gün geçirmenin tadını çıkardılar.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kafe işletmecisinden örnek davranış
 

ZİHİNLERDEKİ ENGELLER KALKMALI



Çeşitli animasyonları da sergilendiği etkinlikte misafirlerinden ücret almayan işletmeci Fatih Koçak, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, benzer etkinliklere devam edeceğini söyledi. Başta devlet ve yerel yönetimler olmak üzere, toplumda herkesin engelli bireylerin hayatını kolaylaştırması gerektiğine dikkat çeken Fatih Koçak, engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu vurguladı. Fiziki ve zihinsel engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılması gerektiğine vurgu yapan Fatih Koçak, “Toplumuzda engellilere karşı yeterli anlayış gösterilmiyor. Sadece belirli günlerde engelliler için hamasi nutuklar atılıyor. Sonra bu konu gündemden kalkıyor. Oysa engellilere karşı sürekli anlayışlı olmak gerekiyor. Bu düşünceden hareket ederek sıradan bir tarihte iki günlük etkinlik yaparak toplumumuzda bilinç oluşmasına katkı yapmak istedim. Engelli vatandaşlarımızın yılkın her gününde bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin herkesçe idrak edilmesini istedim” dedi.



Toplumda engellilere yönelik bakış açısının ve zihniyetin kökten değişmesi gerektiğini de söyleyen Fatih Koçak, herkesin ve tüm kurumların engelliliklere karşı daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğuna dikkat çekti. Bursa’da binlerce kafe ve restoran işletmesi olduğunu da vurgu yapan Fatih Koçak, “Ben küçük bir işletmenin sahibi olarak bu konuda bir başlangıç yapmak istedim. Ulaşabildiğim kadar engelli çocuklarımızı ve ailelerini iki gün düre ile kafemde ağırladım. Bu davranışım diğer işletmelere örnek olmasını arzu ediyorum. Bu ve benzeri etkinliklerin sayısının artmasını umud ediyorum. Gücüm yettikçe her fırsatta benzer etkinlikler yapacağım” dedi. Öte yandan etkinliğe katılan engelli çocuklar ve aileleri ise gerçekleştirilen etkinlikten dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, kafe İşletmecisi Fatih Koçak’a teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.