Hava Durumu

Kalitenin adresi ‘Aytı Tekstil’

Çin'de üretilen temizlik bezlerine olan talebin azalmasıyla yeniden yükselişe geçen Bursa firması Aytı Tekstil, yurt içi ve yurt dışında kendini ispatlayarak geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kalitenin adresi  ‘Aytı Tekstil’

Mikrofiber temizlik bezi alanında 2008 yılından bu yana Bursa'da faaliyet gösteren Aytı Tekstil sektörde başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Aytı Tekstil’in sahibi Ahmet Aytı, “9 seneden beri bu işi yapıyorum, gözlük silme bezi, havlu, cam silme bezleri üretimi yaparak müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Ajanslar tarafından büyük firmalarla çalışma şansı yakalıyoruz'' dedi. 2004 senesinde tekstil dükkanını açtıklarını belirten Aytı ;''O zamanlar da rakibimiz vardı ama Türkiye genelinde en fazla 5-6 firmaydı, daha sonra merdiven altları da dâhil Çin'den getirilen malların piyasaya girmesiyle ekonomik sıkıntılar yaşandık'' dedi.

GÖZLE GÖRÜLÜR KALİTE FARKI…

En büyük hedeflerinin, ülkemizde uluslararası platformda saygınlığıyla tanınan, lider firma olmak olduğunu söyleyen Aytı, ''Çin’den gelen ürünler için şikayetlerin artmasıyla yurt dışından aldığımız talepler arttı. Örneğin, bir vatandaş Çin'den 1 Milyon adet gözlük silme bezi getirtmiş bunların 300 bin tanesi sağlam geri kalan 700 bin ürün kullanılamaz. Firma parayı peşin aldığı için böyle durumlarda geri iade etmek de zor. Aynı zamanda müşterilerimizden aldığımız duyumlara göre Çin'den eskisiyle aynı fiyatta ürün alamadıklarını ayrıca yüzde 30'a varan vergi problemleri olduğunu söylediler” diye konuştu. Diğer firmaların yaptığı ürünler Türkiye şartlarına uygun olmadığını belirten Aytı,  “Çin'den gelen bir mal Türkiye'ye 90 günde gelirken biz en geç 30 günde müşterilerimize teslim ediyoruz. Biz ürünlerimizi yaptırdığımız zaman 5 ton, 10 ton yaptırıyoruz. Dolayısıyla her kumaşı tek tek alıp inceleme şansımız yok. Ama diyelim ki bir kumaşta hata çıktı, anında değiştirme yaptırıyoruz. Ürünlerimiz hepsi ayrı ayrı test edilerek ve muhteviyatlarında hiçbir alerjik, kanserojen ve benzeri etken maddeler asla yoktur. Ürünlerimizi Türkiye'de kendimiz fason olarak imalatını yapıyoruz. İpliğinden örmesine kadar her şeyi takip ediyoruz” dedi.

MİKROFİBER TEMİZLİK BEZİ KUMAŞI

Mikrofiber iplikler saç telinin yüzde 1’i incelikte üretilen özel ipliklerdir. Mikrofiber iplikler polyamid ve polyester elyafın binlerce metre çekilerek inceltilmesi ile üretilmektedir. Mikrofiber Cleaners Mikrofiber bezler Türkiye’de yüzde 100 Türk sermayesi ve emeğiyle üretilen, kalite ve ebatlarıyla muadillerine fark atan temizlik bezleridir. Mikrofiber Cleaners Temizleme Bezleri yüzde 80 polyester yüzde 20 polomidden oluşan Solvent, alkol, yağ ve su emiciliği çok yüksek olan teknolojik bezlerdir.

MİCROFİBER CLEANERS BEZLERİ KULLANMANIN AVANTAJLARI

- İz bırakmaz.

- Antibakteriyeldir. Alerjik bünyeler için idealdir.

- Tozu kiri yağı kolaylıkla içine hapseder.

- Su ve deterjan israfını engeller.

- Temizliğe harcadığınız zaman size ve sevdiklerinize kalır.

- Kimyasal gerektirmeden hijyen sağladığı için sağlığınıza ve bütçenize duyarlıdır.

YURTDIŞINDAKİ PAZAR PAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Dünyanın çeşitli bölgelerinden müşterilerinin olduğu ifade eden Aytı Tekstil sahibi Ahmet Aytı, “Mısır, Bulgaristan, İran gibi çeşitli ülkelere aynı ürünü gönderiyoruz. Bu ülkelerin bizi tercih etmelerindeki sebep kalite ve fiyat politikamızın yanı sıra, zamanında teslimiyet ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak kısa sürede alanında pazar lideri olabilme başarısına ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz'' dedi. Ahmet Aytı, Microfiber Cleanerss havlu ve bez başta olmak üzere bu özelliği taşıyan her türlü ürünü tamamen müşteri odaklı yaklaşımla istenilen kriterlerde kalite anlayışını ilke edinerek üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KAZANÇ HİÇBİR ZAMAN BELLİ OLMAZ

Tekstil vergilerinin yüzde 8 olduğunu belirten Aytı, "Kazanç hiçbir zaman belli olmaz. Bugün 100 Lirayla kapatırsın yarın bir bakarsın 20 Bin Lirayla kapatırsın standart bir sayımız yoktur, ama sabit müşterilerimiz var o müşterilerimizin her ay siparişleri hazırdır. Örnek, Vestel diyelim her ay 2bin tane plazma bezi hazırdır. Sütaş her ay bin tane küçük havlu bezi istiyor. Bildiğimiz müşteri bunlar. Tanımadığımız müşterilerle de sözleşme yapıyoruz, sözleşme yaptıktan sonra mesela yüzde 40 ödeme alıyoruz yüzde 60’ını mal tesliminde alıyoruz" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.