Hava Durumu

KARACABEY ALTYAPISINA 250 MİLYONLUK YATIRIM

Tüm ilçelerde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracılığıyla Karacabey ilçesinde tamamlanan ve devam eden 50 milyon TL’lik yatırım yaparken, planlama aşamasındaki 200 milyon TL’lik ilave yatırımlarla ilçenin altyapısını tümüyle güçlendiriyor. Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Karacabey’in kırsal bölgelerindeki kanalizasyonların da kolektörlerle arıtma sistemine dahil edileceğini, yağmur sularının da toplanıp, Canbolu Deresi’ne bağlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KARACABEY ALTYAPISINA 250 MİLYONLUK YATIRIM
 Bursa’da hayata geçirdiği yatırımlarla kentin yaşam kalitesini her geçen yıl daha da yukarılara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Karacabey ilçesinde de daha sağlıklı bir yaşam için özellikle altyapı ve çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon açısından en sıkıntılı bölge olan Mecidiye ve Yeni Mahalle de çalışmalara hız verdi. Yapılan imalatlarla kanalizasyon atıkları ana kolektörlerle arıtma sistemine bağlanacak. Yine bölgede yapılan yağmur suyu hatları ile yağmur ve sel suları toplanarak, Canbolu Deresine bağlanacak.

250 milyonluk yatırım
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte Mecidiye Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Büyük bütçeli altyapı yatırımları ile Bursa’yı geleceğe taşırken, merkeze sonradan bağlanan 10 yeni ilçede de altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, “BUSKİ marifetiyle 256 kilometrekareden 11 bin kilometrekareye çıkan sorumluluk alanımızda eksiklikleri hızla gideriyoruz. Karacabey ilçemizde de yaptığımız ve halen devam eden yatırımlar 50 milyon TL’ye yaklaştı. Yine planlama aşamasındaki arıtma tesisleri ve diğer projelerle 200 milyon TL’lik ilave yatırım daha yapılacak. Yani birkaç yıl içinde Karacabey ilçesinde 250 milyon TL’lik yatırım sadece altyapı için yapılmış olacak. Mecidiye ve Yeni Mahalle de kanalizasyon açısından en sıkıntılı bölgelerdi. Çalışmalarımız Bayıraltı dediğimiz, sığır yolu olarak da bilinen mevkide devam ediyor. Burada yapılan kolektörlerle kanalizasyon atıkları arıtma sistemine dahil edilmiş olacak. Yine yağmur suları da yeni hatlarla burada toplanacak ve Canbolu deresine bağlanmış olacak” diye konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi büyük yatırımların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, bölgeye kazandırdıkları yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.