Hava Durumu

Karaoğlan Manda Evi, 12 Temmuz'da açılacak

BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Parklar ve BEBKA paydaşlığında yürütülen, Eko-Agro Turizm projesi 'Karaoğlan Manda Evi' açılış için gün sayıyor. Başlatılan kırsal projenin pilot köyü olan Karaoğlan Manda Evi, 12 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karaoğlan Manda Evi, 12 Temmuz'da açılacak
 Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü'nün, BEBKA ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle ile başlattığı kırsal projenin pilot köyü Karaoğlan Manda Evi, 12 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da açılıyor.


Bölgenin en büyük manda popülasyonuna sahip mahallesi Karaoğlan'da hayata geçirilen proje  ile manda yetiştiriciliği, turizm ve pansiyonculuk eğitimi alan yaşları 20-60 arasında değişen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan 60 kişi, sertifika alacak. Manda ile ilişkili ürünlerin satışının gerçekleştirileceği lezzet noktasında yöresel ürünlerin tanıtımı yapılacak.



Kırsalda sürdürülebilir kalkınmaya vurgu yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar "Eko-Agro turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve ekosistemin sağlıklı işleyebilmesi için çok önemli bir değer olan manda yetiştiriciliğinin aktif şekilde gerçekleştirildiği Karaoğlan mahallesinde, Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, BEBKA ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliği ile hem köyden kente göçü engelleyeceğiz hem de bölgeye ziyaretçi çekerek manda ile ilişkili doğal yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışını gerçekleştirerek bölge halkına daha çok gelir sağlayacağız."dedi.



12 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da ki programda Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehteran Takımı konseri, proje tanıtımı, sertifika töreni, Manda evinin açılışı ve yöresel lezzetlerin tanıtımı yapılacak.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.