Hava Durumu

Kardelen'de Hijyenik Üretim

Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazarda Cardelion Markasıyla dış pazara kestane şekeri üreten İlka Şekerleme tesisleri temiz, titiz ve hijyenik üretimiyle övgü almaya devam ediyor. Kısa süre önce Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun incelemesinden olumlu not alan tesis, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün incelemesinde de tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kardelen'de Hijyenik Üretim

 Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Müdür Yardımcısı Ömer Ceylan ve Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu İlka Şekerleme tesislerine giderek yapılan üretimi incelediler. Heyete eşlik eden İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir üretim ve pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.


Genel Müdür Mümin Akgün, üretimde önceliklerinin insan sağlığı olduğunu söyledi. Tesislerinde son teknolojiye sahip makinalar kullandıklarını ve çalışanlarını iyi bir eğitimden geçirdiklerini belirten Akgün, “Gıda üretimi büyük dikkat gerektiriyor. Üretimin bütün aşamalarında hijyen önceliğimizdir. Kaliten de asla taviz vermiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üretim iznimiz, ISO 2200:2005 Kalite Casinomaxi Belgemiz, Nilüfer Belediyesi Örnek İşyeri Belgelerine sahibiz. Hijyenik üretimiz nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Beyaz Tabak ödülü aldık” dedi.

               
Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir’de hem iç pazarda hemde dış pazarda tanınan bir marka olmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Özdemir, yurt içi ve dışındaki sektör fuarlarına katılarak Bursa’ya özgü bir ürün olan kestane şekerinin daha çok tanınması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek, “Kaliteden taviz vermeden, güzel ambalajlarla ürünlerimizi pazara sunuyoruz. Bazı ambalajlarımızda Bursa’nın tarihi ve turistik mekânlarını tanıtıyoruz” dedi.

               
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’te yaptıkları incelemede İlka Şekerleme tesislerinde hijyenin ön sırada geldiğini gördüklerini söyledi. Bursa’nın gıda alanında ünlü markalara ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Çelik, “Gıda üretimi büyük dikkat gerektiriyor. Bizler gıda işletmelerinde yoğun denetimler yaparak hijyen kurallarına uyulması için yoğun bir çaba harcıyoruz. İlka Şekerleme tesislerinde Türkiye’ye örnek olacak titiz bir üretim yapıldığını gördüğümüz için mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.