Hava Durumu

Kas hastası Yıldız’dan Umut Işığı sergisi

Bursa’da yaşayan kas hastası Yıldız Yılmaz, kendi yaptığı resimleri ve yazdığı kitabını seyircilerle buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kas hastası Yıldız’dan Umut Işığı sergisi
 Bursa’da Osmangazi ilçesinde bulunan Tayyare Kültür Merkezi’nde, Bursa Büyükşehir, Nilüfer ve Osmangazi belediyelerinin de katkılarıyla Bursalı Gümüşhaneliler Derneğinin yürütmekte olduğu “Bu Şehrin Çocukları İçin” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan “Umudun Renkleri” adlı sergide kas hastası Yıldız Yılmaz’ın yaptığı resimler görülmeye değerdi.
13-19 Ocak tarihleri arasında faaliyette bulunacak olan sergide kas hastası Yılmaz’ın yoğun bakımda kaldığı süreçte yazdığı “Umut Işığı” adlı kitabı da yer aldı.
Sergide açıklamalarda bulunan kas hastası Yılmaz, “Ben Yıldız Yılmaz. Kas hastasıyım. Doğuştan gelen hastalığım ilerledi ve 15 yaşında makineye bağlandım. Kas hastalığımın yanı sıra makinelerimle hayatıma devam ediyorum. 5 senedir resim yapıyorum. Bugün burada Umut Işığı adlı kişisel resim sergimde bulunuyoruz. Kişisel resim sergimi açmaktaki amacım; engelli arkadaşlarımıza ve insanlara kendi dünyamdan onların dünyalarına bir mesaj iletebilmektir. Kitabımı 16 yaşındayken yazdım. Yoğun bakımda 2,5 ay yattım. Kitabımda makinelere bağlandığım ve ameliyat olduğum süreci aktardım. Sergide bulunan resimlerim de kitabımda yer alıyor. İnşallah bir yayın eviyle kitabımı yeniden bastırmak nasip olur” diye konuştu.
Konuşmasının devamında engelli vatandaşlara bir mesaj da ileten Yılmaz, “Ben her zaman umut ışığımızın daim olmasını diliyorum. Hiçbir zaman pes etmesinler. Her karanlığın ardından bir güneş doğar” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.