Hava Durumu

Kaymakam Seyitoğlu; Muhtarlık görevinin değeri arttı

BURSA Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu muhtarlık görevinin değerinin daha iyi anlaşıldığını belirtti. Kaymakam Seyitoğlu, "Yeni Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nde muhtarlık sisteminin ön planda olduğu bir dönem yaşıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kaymakam Seyitoğlu; Muhtarlık görevinin değeri arttı
 Muhtarlık görevinin her şekliyle önemini ortaya koyduğu bir dönem yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Seyitoğlu, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle verdiği değer ve önemden kaynaklandığını söyledi. Seyitoğlu, "İlçemizden de muhtarlar Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği Ankara'daki toplantılara katılıyor. Böylece bu görevin değeri daha da artıyor, yurtdışındaki gezilere muhtarlarımız da katılıyor. Halkın oylarıyla seçilen değerli muhtarlarımız, devlet katında en üst düzeyde temsil ediliyor" diye konuştu.


Muhtarların yetkiyle birlikte sorumlulukları da paylaştığını vurgulayan Seyitoğlu, vatandaşlarla sıcak bir diyalog içinde olunmasını istedi.  Seyitoğlu, "Uçan kuştan haberdar olmalısınız. Acısıyla tatlısıyla her şeyde muhtar olacak. Zenginin de fakirin de sünnetinde, düğününde, cemiyetlerinde olmalısınız. Diyalog üst seviyede tutulursa millet devlet yakınlaşması sağlanır. Bizlerin tüm mahalle ve köylere gitmemiz, iç içe olmamız her zaman mümkün olmayabilir. Bu eksikliği siz muhtarlarımız kapatmalısınız" dedi.



BİZLERİ RAHATSIZ EDİN



Muhtarlardan mahallelerindeki sorunların çözümü için yöneticileri sık sık rahatsız etmelerini isteyen Kaymakam Seyitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taleplerinizi değerlendirmeye alacağız. Kimsenin elinde Hz. Musa'nın asası yok. Sorunlar hemen çözülebilseydi size ve bize gerek kalmazdı. Her sorunu halka yansıtamayız. Gerekirse biz yıpranacağız ama halkımıza yansıtmayacağız. Sorunun nasıl çözüleceği konusunda çözüm odaklı olmalıyız. Birbirimizi rahatsız edeceğiz. Birbirimize sorumluluklarımızı anlatmalıyız. Sizlerin ilettiği sorunları önemli buluyoruz. Tüm kurum müdürlerimizin kapısı size açık. İşiniz düşse de düşmese de kurum müdürleriyle görüşün, diyalog ortamını kesmeyin."



Kaymakam Seyitoğlu, konuşmasının sonunda, dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır eski Devlet başkanı Mursi'nin dün mahkeme salonunda hayatını kaybetmesine değindi. Seyitoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Dün akşam vefat eden Mısır eski Devlet Başkanı Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Milletin iradesiyle seçilmiş bir insanın bu duruma getirilmesi acı bir ölümle sonuçlandı. Kendilerine Allahtan rahmet diliyoruz."



Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Dural, Emniyet Müdürü Araali, Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.