Hava Durumu

Kazakistan’dan dostluk ziyareti

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kazakistan’dan dostluk ziyareti
 Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Büyükelçi Abzal Saparbekuly ile bir araya geldi. ‘31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan Kazakistan halk dansları ekibi dansçılarının da ziyaretine eşlik ettiği Büyükelçi Saparbekuly, Bursa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Saparbekuly, Bursa ve Türkiye ile Kazakistan arasındaki diyaloğun geliştirilmesi çağrısında bulundu.
Kazakistan’ın önemli bir ülke olduğunu söyleyen Şükrü Köse, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ortak projelerin ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesiyle, ülkelerarası diyaloğun geleceğe daha farklı ve olumlu bir şekilde taşınabileceğini ifade etti. Köse, Bursa’nın mahalli yöneticilerinin bu şuurla görevlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Kazakistan ekibinin de katıldığı ‘31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ gibi uluslararası kültürel organizasyonların ülkeler arası diyaloğu geliştirmede önemli olduğunu dile getirdi. Ziyaretin ardından Köse konuklarına çeşitli hediyeler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.