Hava Durumu

Kelesliler camlarına gözü gibi bakıyor

Bursa’nın Keles ilçesinde yaklaşık 9 senedir cam satışı yapan bir işletme bulunmamasından dolayı, vatandaşlar ev ve iş yerlerinde kullandıkları camlara gözü gibi baktıklarını kaydetti. İlçede cam satışı yapan tek dükkan, 2011 yılında kepenk kapatınca vatandaşlar cam yaptırmak için otomobilleriyle 63 kilometre yol kat ederek Bursa’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Bursa merkezden, ilçeye satın alınan camların hasarsız ve kırılmadan ulaştırabilmesi büyük bir titizlik isterken, vatandaşlar bu durumdan şikayet ediyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kelesliler camlarına gözü gibi bakıyor
 ‘ARTIK CAM TAKMAYI ÖĞRENDİK’


Bursa’nın Keles ilçesinde 2011 yılında ilçenin tek cam dükkanı olma özelliği taşıyan işyeri  kepenk kapatınca, vatandaşlar cam yaptırmak için Bursa merkeze 63 kilometre yol gitmek sorunda kalıyor. İlçede yaşayan vatandaşlar, ev ve iş yerlerindeki camlar kırıldığı zaman,  Bursa’ya giderek cam alıyorlar ve montajı kendileri yapıyor.  63 kilometre mesafeden satın alınan camların hasarsız ve kırılmadan ilçeye getirmenin zorluklarından bahseden vatandaşlar, yaklaşık 9 yıldır durumun devam ettiğini belirterek, “Artık cam takmayı da öğrendik Bursa’ya 60 km. mesafede olan ilçemize, aldığımız camları kırmadan getirmek çok büyük bir titizlik istiyor. En büyük sıkıntımız budur.”diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.



Keles Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Uslu, “Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan Keles’te cam satan bir işyerinin olmaması ile ilgili bir çok şikayet geliyor. Onlar da bana iletiyorlar. 'Benim bu konuda yapacağım bir şey yok ama gerekli makamlara iletirim' diyorum. Normal bir kişinin açabileceği bir işyeri olsa inanın kendim açacağım fakat bu işyerini açabilmek için belli bir yetenek gerekiyor. Onun için ben de açamıyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.