Hava Durumu

KENT GÖNÜLLÜLERİNE KODLAMA EĞİTİMİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN KENT GÖNÜLLÜLERİ GENÇLİK KAMPI’NDA BAŞARI GÖSTEREN 21 ÖĞRENCİYE TÜRKİYE VODAFONE VAKFI VE HABİTAT DERNEĞİ ORTAKLIĞIYLA TEMEL KODLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KENT GÖNÜLLÜLERİNE KODLAMA EĞİTİMİ
 Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri kapsayan protokol kapsamında 17 ilçedeki ortaokul 5.6.7. sınıf öğrencilerinin katıldığı 8 dönemlik Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı düzenlendi. Milli ve manevi değerler başta olmak üzere; kamp kültürü, kentlilik bilinci, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan gençler arasından başarı gösterenler Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla kodlama eğitimi almaya hak kazandı. Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’na katılan ve başarılı olan 21 öğrenciye, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği Ortaklığı ile temel kodlama eğitimi verildi.

“Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler sayesinde öğrenciler, sadece teknoloji tüketicisi olmayıp, yeni teknoloji ya da dijital eserler ortaya çıkarmanın yollarını öğrendiler. Proje kapsamında verilen eğitimlerde hayal et, tasarla, yap, paylaş temel değerleri üzerinde duruldu. Bu değerlerle gençlere “kendin yap” kültürünün temeli aşılanmış oldu. Uygulama 4 saat “Scratch” programlama dili eğitimi ile gerçekleşti. Proje ile gençlerin hayal ettikleri düşünceleri tasarlamalarını ve hayal gücünü harekete nasıl geçirecekleri konusunda imkân sağlandı. Eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.